Aprílový Go2stage koncert predstaví štyroch nováčikov na domácej scéne

Aprílový Go2stage koncert predstaví štyroch nováčikov na domácej scéne

Jarná nádielka čerstvej voňavej hudby z Demovnice_FM prináša aj v apríli do Nu Spirit Clubu štyri nové kapely. Go2stage koncert opäť odprezentuje zástupcov rozmanitej hudby. V stredu 15. apríla sa v klube predstavia kapely ako Zoo And Aquarium, Luxxus, Labe das karhli a Lyssete. Príďte sa pozrieť na nováčikov na scéne. Vstup je voľný.

Tvorba elektronicko-akustického inštrumentálneho tria Zoo And Aquarium je ovplyvnená žánrami ako nu-jazz, post rock a techno. Odráža sa v nej podľa slov členov kapely prostredie, v ktorom vzniká, teda mesto ako urbánna zoo. Pri tvorbe radi využívajú experimentálne prístupy, modifikácie a tvorbu vlastných nástrojov. Kapela najnovšie natáča klip k skladbe Sólová, v druhej polovici roka plánuje nahrať skladby z aktuálneho koncertného playlistu.

zooandaquarium2.jpg

Luxxus je meno pre hudobný projekt mladej hudobníčky Laury, ktorá sa hudbou zaoberá intenzívnejšie už viac ako tri roky. Laura hrá podľa jej slov dievčenský rock and roll. V Demovnici_FM zaujala so skladbou Modrá kvetinka. Pieseň je podľa nej výpoveďou o dievčati, ktoré stráca a nachádza baletky symbolizujúce mladosť. Najnovšie pracuje Laura aj so svojou kapelou na novom albume Vzdialený kúpeľ, ktorý by mal byť podľa jej slov „zmesou analógového zvuku, tanečnej elektroniky a atmosféry vzdialených kúpeľov z čias komunizmu.“

LUXXUS.jpg

Labe das karhli sa do Demovnice prihlásili v roku 2014 so skladbou Tak sa na mňa aspoň pozri. Neskôr stihli využiť aj tzv. Druhú šancu, v rámci ktorej prihlásili pieseň Spevy komikov. Tá je podľa ich slov o pohŕdaní. Zostavu Labe das Karhli tvoria traja Štulajterovci (gitara, basgitara, klávesy) a Katarína Svrčeková (spev). Kapela sa ocitla aj medzi nominovanými na Objav roka v rámci Radio_Head Awards 2014. Do kolónky „žáner“ vpisujeme slovo „eklektika“, lebo hráme to, čo sa nám páči, a páči sa nám toho veľa,” popisujú svoju hudbu členovia Labe das karhli, ktorí majú na konte zatiaľ 11 autorských skladieb.

labedaskarhli3.jpg

Stoner/alternative metalová kapela Lyssete pochádza bratislavského kraja. V súčasnej podobe funguje vyše roka, odohraných má viacero koncertov (napr. vo Fuge alebo U Očka) a na konte dve oficiálne nahrávky. Jednu z nich s názvom Enter the Void prihlásila aj do Demovnice, s ktorou v hitparáde vyhrala 85. kolo. V súčasnosti nahráva kapela debutový album, ktorý plánuje vydať na prelome mája a júna.  Jej poslednou novinkou je klip ku skladbe Rat Countess.

Lyssete3.jpg

Line – up:
1. Zoo and Aquarium
2. Luxxus
3. Labe das Karhli
4. Lysette

Začiatok akcie: 20:00, vstup voľný

Miesto konania: Nu Spirit Club

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame