Exkluzívna Rádio_FM Night s kapelami Tata Bojs a Veneer!

Exkluzívna Rádio_FM Night s kapelami Tata Bojs a Veneer!

Piatok 12.4. / 20:00 / KC Dunaj.

Zažite jedinečný koncert legendárnej českej kapely Tata Bojs, ktorá do Bratislavy zavíta len kvôli poslucháčom Rádia_FM! Spolu so skupinou Veneer, producentom Tasunom a DJ-om Mizzim zahrajú v piatok 12. apríla v bratislavskom KC Dunaj.

Tata Bojs (CZ)

Tata Bojs je česká alternatívna rocková skupina z pražskej Hanspaulky. Skupina vznikla už v roku 1988, avšak dlho sa nemohla prebojovať do podvedomia fanúšikov. Prvý album kapela nahrala v roku 1997, no záujem fanúšikov si získala až ďalším CD Futuretro (2000), ktoré vydala pod záštitou vydavateľstva Warner Music. Tento album sa stal pre kapelu zlomovým. V ankete MF Dnes „10 najdôležitejších albumov rokov 2000 – 2009“ sa nahrávka umiestnila na úplnom vrchole. Hneď o rok na to vydali Tata Bojs ďalší významný album Biorytmy. Za klip k piesni Attention Aux Hommes z tohto CD kapela získala ocenenie Anděl. Ich najúspešnejší album prišiel však až v roku 2004. Nanoalbum hneď po vydaní obsadil najvyššiu priečku IFPI a neskôr vyniesol kapele ďalšie 4 sošky Anděl. Celkovo Tata Bojs vydali viac ako desiatku albumov a ich popularita na českej scéne neustále rastie.


Veneer

Kapelu Veneer pôvodne založili dvaja kamaráti Pavol Hubinák a Daniel Bihány a neskôr ich doplnila speváčka Simona Danielová, ktorá kapele vymyslela aj názov. Svoj debutový album Light vydali v roku 2003 na značke Escape, patriacej pod českú pobočku koncernu EMI. Nahrávkou, ktorú produkovali Milan Cais a Dušan Neuwerth (obaja Tata Bojs), sa podarilo zaujať kritikov natoľko, že si vyslúžili dve nominácie na cenu Aurel 2003 a označenie „album týždňa“ v rakúskom Der Standard. Z albumu sa do rádií dostali single Snobbish Heart, I Learned to Fly či slovensky spievaná Celý svet si ty. Okrem svojej tvorby sa kapela venovala aj remixom pre známe mená ako Jana Kirschner, Dan Bárta, Hex, Tata Bojs, Ecstasy of St. Theresa či Lenny Kravitz. Úspešne rozbehnutý štart pribrzdili rodičovské povinnosti členov kapely, ktoré napokon skončili zmenou na poste speváčky. Útlm činnosti Veneer vyplnil Pavol Hubinák spoluprácou s kapelou Ospalý pohyb, s ktorou vydal dva albumy (Ö a Úzkosť a rozpad) a jedno EP (Ü). V roku 2017 prišla do kapely speváčka Habbiel (Modré hory, Fat Kit) a po niekoľkých koncertoch prichádzajú Veneer s novou skladbou Spheres, ktorá predznamenáva ďalšie pripravované single a EP.


Tasun

Bratislavský DJ a producent Tasun, člen obľúbenej Popular DJs crew, sa môže pochváliť trackmi vydanými na britskom labeli Little Beat Different či španielskom Los Grandes rec. O ich kvalitách svedčí aj to, že preleteli éterom kultového NTS Radio a objavujú sa v setoch vychytených DJ-ov. O Martinovom veľkom cite pre žúr ste sa mohli presvedčiť už na mnohých akciách.

Mizzi

DJ a hlas Rádia_FM, ktorý rozbiehal rádiové klubové noci Night_FM ešte pred 12 rokmi. Dnes už „zaslúžilý/vyslúžilý umelec“ známy z divadelných dosiek, televíznych obrazoviek aj filmových plátien – Marián Mitaš aka Mizzi.

Lístky kúpite v predpredaji na bit.ly/radioFMnight, získať ich môžete aj v súťažiach z vysielania Rádia_FM a nášho Facebooku.

Udalosť: https://www.facebook.com/events/420611102022486/

Vstup 18+

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame