Jesenný Audioport 2018

Jesenný Audioport 2018

Audioport / 30.10. / 100 rokov Československa v prepojení s popkultúrou.

Slovenské Rádio_FM a české Radio Wave budú v rámci jesenného Audioportu vysielať spoločne z priestorov Slovenského rozhlasu. Pri príležitosti 100. výročia prijatia Deklarácie slovenského národa a zároveň vzniku prvej Československej republiky bude jeho hlavnou témou 100 rokov Československa v prepojení s popkultúrou. Už v utorok 30. októbra si posvietime na ikonické filmy, hudbu, dizajnové produkty, ale aj humor Slovákov a Čechov. Od 15:00 do 18:00 vás budú sprevádzať slovenskí moderátori Galager a Pavol Hubinák a česká ranná moderátorská dvojica Vít Svoboda a Hana Řičicová. Večer od 20:00 do 22:00 nám z Komorného štúdia Slovenského rozhlasu naživo zahrajú slovenskí Tante Elze a víťazka českej súťaže Czeching Hellwana.

audioport 2018.jpg

V roku 2018 si pripomíname tzv. osmičkové roky, ktoré výrazným spôsobom ovplyvnili históriu i budúcnosť Slovenska a Česka. Ich dopad na súčasnú generáciu neodmysliteľne formovala aj kultúra vrátane hudby, filmov, dizajnu či humoru. Venovať sa však nebudeme iba minulosti – zameriame sa aj na budúce smerovanie slovenskej a českej kultúry a vzťahov.


Audioport budú obe rádiá vysielať od 15:00 do 18:00, kedy moderátori Galager a Pavol Hubinák (Rádio_FM) spolu s Vítom Svobodom a Hanou Řičicovou (Radio Wave) privítajú vedúceho Slovenského múzea dizajnu Maroša Schmidta, moderátorku programu Buchty Ivanu Veselkovú a stand up komika a bývalého moderátora programu Od veci_FM Tomáša Hudáka. Tešiť sa môžete na 3 hodiny plné staršej i súčasnej slovenskej a českej hudby.

Špeciálne vysielanie vyvrcholí večernými koncertami po 20:00, prostredníctvom ktorých si poslucháči budú môcť naživo vypočuť slovenskú dvojicu Tante Elze a českú víťazku súťaže Czeching Hellwanu. Vysielať ich budeme z Komorného štúdia Slovenského rozhlasu, ktoré môžete navštíviť aj osobne. Vstup na koncerty je voľný do naplnenia kapacity sály (cca 120 miest).


Audioport je vzájomný audio import/export slovenskej a českej progresívnej, nielen hudobnej scény. Koncerty súčasných slovenských a českých kapiel a interpretov sa pod hlavičkou projektu Audioport konajú dvakrát ročne – striedavo v Prahe a v Bratislave. Projekt je výsledkom dlhodobej spolupráce medzi RTVS a Českým rozhlasom. O hudobnú dramaturgiu koncertov sa starajú Rádio_FM a Radio Wave.

Audioport sa premiérovo konal v máji 2012. Od prvého spoločného vysielania sa na slovensko-českých pódiách vystriedalo už približne jedenásť kapiel, medzi nimi napríklad Jelly Belly, Fiordmoss, Kittchen, Katarzia, Fallgrapp, Deaths, Tante Elze a Martin Burlas, Cincinaty, PzH, Nvmeri, Katarína Máliková, Lazer Viking či Fresh Out Of The Bus.

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame