Jesenný demovnicový koncert Rádia_FM v KC Dunaj

Jesenný demovnicový koncert Rádia_FM v KC Dunaj

V bratislavskom KC Dunaj vystúpia 17. októbra Mário Frank, Blanch, Diamond Flowers, SouTHboy a Blame Your Genes.

Jesenný demovnicový koncert Rádia_FM sa bude tento rok odohrávať v priestoroch bratislavského KC Dunaj. Vďaka spoločnému koncertu sa môžete tešiť na vystúpenia troch kapiel a jeden DJ set. Zahrajú Mário Frank z Nového Mesta nad Váhom, čadčianské zoskupenie Blanch, bratislavskí Diamond Flowers a SouTHboy z Trenčína. O záverečnú párty sa postará Blame Your Genes, sólový projekt Lukáša Zdurienčíka z kapely Elections In The Deaftown.

Program Demovnica_FM pravidelne podporuje talentovaných slovenských autorov, ktorí zatiaľ nemajú oficiálne vydaný, distribuovaný a predávaný album. Ich skladby predstavujeme vo vysielaní Rádia_FM každú nedeľu od 18:00 do 19:00 a o ich poradí v hlasovacích kolách rozhodujú poslucháči na www.demovnica.sk.

Príďte si vypočuť tie najzaujímavejšie demovnicové objavy posledného obdobia. Vidíme sa už v stredu 17. októbra v bratislavskom KC Dunaj. Začíname o 20:00, vstup je voľný.

Demovnica_FB_pagecover_1.png

Mário Frank nerád škatuľkuje svoju hudbu, ale najviac sa vraj približuje grungeu, rapu a miestami v nej nájdeme aj zopár jazzových postupov. „Vyskytol som sa v kapelách naprieč žánrami na rôznych postoch, až ma chytilo hranie na ulici, kde hrám na gitaru a používam looper ako one man band,“ približuje svoje začiatky Mário.


Blanch je kapela hrajúca indie folk, ktorú tvoria speváčka a textárka Bianca, Laco (gitara), Miro (basgitara) a Martin (bicie). Aj keď vznikli v malom meste, veria v to, že svoju hudbu prenesú za hranice Slovenska a za hranice toho, o čom kedy snívali.


Diamond Flowers vznikli v roku 2014 na podnet klaviristu a skladateľa Milana Olšiaka a basgitaristu Mareka Kamocsaia, ktorí spolu spolupracovali už na iných hudobných projektoch. Príchodom Tomáša Benca na post speváka kapela vytvorila základ pre vlastnú tvorbu, ktorú stavia na silnom vokále, pestrej harmónii skladieb a modernej rockovej rytmike.


Hoci SouTHboy, vlastným menom Branislav Koža, nie je na vlnách Rádia_FM úplne neznámym pojmom, doteraz bol na nich prezentovaný skôr ako DJ. Aj keď už má na konte viacero vydaných EPčiek a remixov, až týmto momentom vychádza doslova so svojím menom na trh. „Aj v okruhu podporovateľov a sledovateľov som už za tie roky pôsobenia vnímaný hlavne ako postava klubovej scény, éter rádia má však úplne iné kritériá. Preto bolo pre mňa zaujímavou výzvou vytvoriť niečo, čo bude prienikom toho najlepšieho z oboch svetov,“ vysvetľuje svoju motiváciu produkovať.

Blame Your Genes je sólový projekt Lukáša Zdurienčíka, ktorého poznáte aj ako frontmana kapely Elections In The Deaftown. V júni tohto roku vydal svoje prvé EP s názvom Liquid White, na ktorom môžeme nájsť 5 energických, rôznorodých, no predovšetkým vyzretých skladieb. Ak sa chcete zabaviť na tanečnej hudbe plnej rovných i zlomených beatov, Blame Your Genes je tá správna voľba!


Event: https://www.facebook.com/events/2138942169690665/

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame