Rádio_FM na festivale Pohoda 2018

Rádio_FM na festivale Pohoda 2018

Aj tento rok bolo Rádio_FM súčasťou festivalu Pohoda. Z Rádio(aktívnej zóny)_FM sme vám vďaka vynoveným priestorom od spoločnosti Algeco priniesli vyše 30 hodín živého programu. Sprevádzali vás nim aj naše moderátorské dvojice, Dominka a Martin z Rána na eFeMku a Vierka s Andrejom z :Popo_FM.

foto1.jpg

Zároveň sme vám sprostredkovali koncerty dvanástich zahraničných, ako aj domácich interpretov –  BadBadNotGood , Calexico , Confidence Man , Fink , GusGus , Little Dragon , Midi Lidi , NVMERI , Polemic , Puding Pani Elvisovej , Ride , Tolstoys   a  Tune-Yards .
O inštaláciu pred Rádio(aktívnou zónou)_FM sa postaral výtvarník Matúš Maťátko.

foto2.jpg

Naši redaktori pre vás pripravili množstvo jedinečných rozhovorov.

Kolegyňa Nina si ten s  Calexico   bude pamätať ako jeden z najmilších, najpohodovejších a najinšpiratívnejších, najmä vďaka  frontmanovi  kapely Joeymu Burnsovi. Prezradil v ňom  informácie o nahrávaní najnovšieho albumu The Thread That Keeps Us (2018) a o spoločenských a sociálnych témach na ňom. Laurence „Loz“ Colbert z kapely  Ride   zas poodhalil zákulisie výroby nahrávky Weather Diaries (2017) a priblížil tiež spoluprácu s Erolom Alkanom, ktorý ju pomohol produkovať. Kate Stables alias This Is the Kit   určite nepatrí medzi hudobníkov, ktorí redaktorom začnú odpovedať na otázku skôr, ako ju stihnú dokončiť  –  nad každou sa zamyslela, občas poprosila o strpenie a všetko sa pokúšala vysvetliť čo možno najlepšie.

foto3.jpg

A ako sa o svojej šou vyjadrili samotní Little Dragon ? Ako fungujú na turné? Ako tvoria hudbu a čím sa aktuálne nechávajú inšpirovať? To všetko sa dozviete v rozhovore, ktorý s nimi na trenčianskom letisku nahrala Idaina. Zisťovala aj, prečo Tune-Yards   takmer neodohrali svoj koncert a ako ich tvorbu ovplyvňujú iné ženské interpretky.

foto4.jpg

O situácii na hudobnej scéne v Číne nám porozprávala trojica Re-tros . Podarilo sa im dostať sa so svojou hudbou do sveta, predskakovali kapele Depeche mode a zahral si s nimi aj Brian Eno.  Počas čakania na stretnutie s  Gus Gus si Faun opäť raz uvedomil, že hudobníkom nezávidí ich túrovací život – vyzerali byť totiž unavení z cesty a z predchádzajúcich rozhovorov. Napriek tomu sa Biggi v župane a sieťových pančuchách s namaľovanými nechtami na nohách spolu s Danielom v plavkách a havajskej košeli rozpovedali. Sophie len nedávno odhalila svetu svoj hlas, svoju tvár, aj identitu. Z muža sa stala žena. Nebolo jednoduché položiť otázku na citlivú tému, na ktorú napokon (okrem iného) odpovedala niečo v zmysle: byť ženou je úžasné.

foto5.jpg

Ak sa vám nepodarilo navštíviť nás počas vysielania, pozrite si zostrih tých najlepších momentov z Rádio(aktívnej zóny)_FM:


Samozrejme nechýbala ani Magical Mystery Tour po areáli festivalu s Balážom & Hubinákom:


Veríme, že ste si Pohodu v prítomnosti festivalového Rádia_FM naplno užili a tešíme sa na ďalšie stretnutie s vami!

foto6.jpg


Radio_FM, Foto: Slavo Uhrin

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame