Demovnica_FM slávi ďalšie výročie koncertom

Demovnica_FM slávi ďalšie výročie koncertom

Zahrajú Prie100r, Jablko noci, Upraiser a Mass Perception.

Už sú to štyri roky od prvého demovnicového koncertu, ktorý v klube Randal zorganizoval tím z Rádia_FM a predstavil tak štyri čerstvé slovenské kapely – medzi nimi napríklad vtedy ešte neznámu pesničkárku Katarziu. Odvtedy sa postavilo na pódium vyše 90 hudobných objavov počas zhruba 20 koncertov, nepočítajúc vyše  500 hudobníkov, ktorí prezentovali svoju hudbu prostredníctvom projektu Demovnica_FM na webe a vo vysielaní Rádia_FM.  Posledný demovnicový koncert pred letnou sezónou plánujú organizátori na stredu 14. júna. Tradične sa bude odohrávať v priestoroch Nu Spirit Clubu a vstup na koncerty je voľný. Tentokrát vystúpia kapely Prie100r, Mass Perception, Jablko noci a svoj set vám zahrá Upraiser.

LINE UP:
1.   Jablko Noci
2.   PRIE100R
3.   Mass Perception
4.   Upraiser

Event: https://www.facebook.com/events/306593236443605/

Kapela Jablko Noci pochádza z malej dedinky Petrova Ves. Tvoria ju Ondra (bicie/perkusie a spev), Jaro (gitara, xylofón, basa) a jeho brat dvojča Juro (gitara a klávesy). Prvý menovaný je ich strýc, čo dáva skupine charakter “rodinnej kapely.“ V poslednom období sa kapela trochu rozrástla. V lete 2016 k jadru kapely pribudol Rišo, ktorý hrá na klarinet a saxofón a neskôr sa k nim pripojil mladý bubeník Jakub. Názov kapely vznikol vraj z názvu jednej skladby skupiny Slunečnice se diví, v ktorej hrával v 90-tych rokoch spevák a bubeník Ondra. Bola to zhudobnená báseň od Allena Ginsberga zo zbierky Kvílení. V januári tohto roku spoločne táto zostava nahrala štvorpesničkové demo s názvom Primitívne Prítomné.

Jablko noci.jpg

Gro Formácie Prie100r tvoria členovia, ktorí už uspeli v Demovnici_FM s dvoma odlišnými hudobnými projektami. Radovana Činčuru poznáte z formácie Impreus, ktorá u poslucháčov celkom zarezonovala a hrala aj na festivale Pohoda v Rádio (aktívnej zóne)_FM. Speváčku Dominiku Zdražilovú si možno pamätáte z kapely Headmovers, ktorá sa predstavila na pódiu v Nu Spirit Clube na aprílovom demovnicovom koncerte. Dvojicu dopĺňa bubeník Marek Gregor. Spolu vraj vytvárajú "hudbu bez akýchkoľvek kompromisov“, navyše s výhradne slovenskými textami. Trio nedávno vypustilo do sveta ich nový videoklip k singlu Pod krídlami z oleja.

PRIE100R Foto.jpg

Mass Perception zaujali v rámci tzv. „druhej šance“ Demovnice_FM so skladbou Evo Yume. Nedávno vypustili do online priestoru svoje debutové EP s názvom Bilbo Beats Chemistry, ktoré je podľa slov členov kapely „o aspektoch človeka v dnešnej spoločnosti.” V súčasnosti pripravujú v štúdiu materiál na ďalšie EP. „Naša hudba už dostala mnoho škatuliek. S vidinou podpory všeobecného zmätku preto pridávame ešte jednu: experimental electronica rock,” konštatovali. Na jesenné koncerty už teraz plánujú naprogramovať svetlá. „Páči sa nám ten moment, keď sa z koncertu stáva show,“ dodali.

mass perception.jpg

Upraiser produkuje zhruba 6 rokov. “Začínal som ako "hardstajlista,“ ale postupom času som začal objavovať nové štýly,” povedal. Track Help me, s ktorým sa do hitparády prihlásil, zaraďuje žánrovo do škatuľky house/deephouse. Okrem sólového projektu má sekundárny projekt s kamarátom, ktorý nazvali Second Element. “Obľubujem miešanie štýlov a tým sa vyznačuje aj náš posledný album. Momentálne si idem na dubstep/hybrid trap,” zdôraznil. “Medzi moje úspechy, na ktoré som fakt hrdý, patrí umiestnenie sa na britskom albume vydavateľstva Gearbox digital a  track v spolupráci s Komanderom vydaný na dánskom vydavatelstve Riotvile Records,” vymenoval Upraiser. V budúcnosti chce vydať EP so žánrami ako bass house a dubstep. „Snažím sa každý svoj track obohatiť o niečo nové/nevšedné a niekedy to (bohužiaľ) zachádza do absurdity. Ale o tom je terajšia elektronická hudba,“ poznamenal.

Upraiser.jpg

Regina Ulejová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame