Demovnicový koncert ponúkne gitarový večer

Demovnicový koncert ponúkne gitarový večer

Predstavia sa The Sages, Acornhoek, The Kowal Chicks a Myodesopsia.

Na demovnicovom koncerte vás v utorok 22. novembra čaká gitarový večer plný slovenských objavov. V Nu Spirit Clube vystúpia tradične štyri kapely. Tentokrát sa predstavia The Sages, Myodesopsia, The Kowal Chicks a Acornhoek. Vstup na koncerty je voľný.

thasages.jpg

Ako prvá sa predstaví košická kapela The Sages. Vznikla v roku 2014 a tvoria ju Michal Bučko (spev, gitara), Kristína Čopová (basgitara, vokály), Marek Vataha (klávesy). Začiatkom roka 2016 nastala v kapele zmena. Na bicie začal hrať Milan Turis, čím podľa členov kapely obohatil ich hudbu o prvky grunge-u a popu. Kapela vystupuje najmä v rodných Košiciach a okolí. Naposledy hrali na Košickom maratóne mieru a Pochode za práva zvierat. „Momentálne plánujeme do konca roka zverejniť náš nový singel No Time for Anger, k čomu chystáme aj videoklip z vlastnej produkcie,“ povedali členovia kapely a dodali, že uvažujú aj o vydaní albumu.

myodesopsia.jpg

Ďalšia kapela, ktorá sa predstaví na pódiu, je akustická formácia Myodesopsia, ktorá vznikla v roku 2012 pôvodne v Ružomberku. Kapela nahrala EP Sunflower obsahujúce sedem autorských piesní v anglickom jazyku. Neskôr sa jej členovia odmlčali približne na dva roky. Projekt bol oživený v Bratislave dvoma pôvodnými členmi – spevákom, violončelistom, gitaristom, autorom a textárom Andrejom Mlynarčíkom a cajónistom Lukášom Belkom. K partii sa pridali Matúš Chomist, hrajúci na basgitaru, huslistka Sima Sivákova a gitarista Tomáš Karel. V novej zostave nahrali tri nové single – Once upon a time, Lullaby a My Queen. „Momentálne sa sústreďujeme na tvorbu nových piesní a pripravujeme prvý videoklip k singlu Once upon a time, ktorý sa úspešne udržiava v Demovnici Rádia_FM,“ hovoria.

Myodesopsia sa snaží skombinovať melancholické prvky s rockovým, miestami až grunge-ovým jadrom, a brit-popovymi melódiami. Prijemnú gitarovú muziku dopĺňajú ťahavé slákove sekcie. Inšpiráciu hľadá skupina v tvorbe Smashing Pumpkins, Placebo, Daughter či The Cure.

The Kowal Chicks.jpg

Popradská kapela The Kowal Chicks tento rok prekročila pomyselnú hranicu päťdesiatich koncertov a na konto si pripísala druhé EP, ktoré nesie názov Čiernobiele sny. Tie sú zmesou poézie a rocku. Oproti ich predchodcovi s názvom Veľké oči ho nahrávali všetci štyria hudobníci v štúdiu naraz. Docielili tým zvuk a atmosféru blízku živému koncertu. Krstným otcom CD bol ich kamarát, spisovateľ a hudobník Vlado Janček. K aktuálnemu singlu Koniec leta vznikol videoklip. Je to lyrická jednozáberovka odohrávajúca sa v jesennom parku. Skupina plánuje natočiť ešte dva ďalšie videoklipy k piesňam z tohto albumu. Z ich doterajších počinov sa im pomaly zbiera materiál na plnohodnotný album, tento nápad však ešte nechávajú dozrieť. „Po hudobnej stránke pracujeme na pestrejšom zvuku a menej predvídateľných kompozíciách, koketujeme tiež s nápadom, že by sme jemným spôsobom začlenili do svojej hudby prvky elektroniky,“ hovoria. V rámci textov sľubujú poslucháčom rozšírenie o ďalšie príbehy, obrazy a popkultúrne odkazy.

Acornhoek.jpg

Kapela Acornhoek hrá v obmenenom zložení a s menšou pauzou už vyše 15 rokov. Označuje sa za zakladateľov bratislavskej grungeovej scény. Za tú dobu vydala štyri štúdiové albumy. Posledný štúdiový počin je z roku 2014, keď po svojom návrate vydala minialbum, z ktorého skladbu Some days ste mali možnosť počuť aj v októbrovej Demovnici. „Sami seba označujeme trochu ironicky ako trash-pop. Chceme sa vyhnúť škatuľkovaniu, keďže naša hudba sa medzitým posunula. V jednoduchosti sa ale dá povedať, že máme radi kontrasty, takže sme tichí a hluční, tvrdí a melodickí zároveň,“ poznamenali členovia kapely. Acornhoek momentálne dokončujú ďalší album a chystajú nový videoklip.

Line-up:
20:15 – 20:55 The Sages
21:00 – 21:40 Myodesopsia
21:50 – 22:30 The Kowal Chicks
22:40 – 23:20 Acornhoek

Event: https://www.facebook.com/events/633900990125350/

Regina_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame