Nová hudba_FM: 44. týždeň

Nová hudba_FM: 44. týždeň

Kurt Vile - Pretty Pimpin

Kurt Vile pochádza z kmeňa mohykánov - indie rockerov, ktorí vedia ako nestratiť vlastnú tvár v dnešnom digitálnom veku. Ukrýva sa kdesi na americkom stredozápade a odkiaľ vyráža na výpravy so svojou gitarou. Ak teda nehrá vo svojej kapele The War on Drugs. Táto pieseň sa volá Pretty Pimpin.


Deerhunter - Breaker

Americkí indie rockeri Deerhunter prekvapujú. Ich nová pieseň Breaker znie až príliš plážovo. Nie tak plážovo ako Beach Boys, ale tak ako keď si na deke zabudnete Mikulášske sladkosti, vrátite sa o dvadsať minút... a pochutnáte si na jemne rozpustenej čokoláde. Deerhunter sú späť, čoskoro aj s novým albumom.


Broken Bells - It's That Talk Again

Pieseň It´s that talk again je valivé leftfield disko s výraznou basou, aké sme už počuli veľakrát. Pieseň sa však ľahko pamätá. Čo za chémiu do nej pridali? To vedia snáď iba sami autori – Broken Bells - alias producent Danger Mouse a frontman z The Shins.


Le Payaco – Chcel som letieť balónom

Dnes je ten deň je nový album do Le Payaco po desiatich rokoch. Stoja za ním silné hudobné osobnosti, ktoré posilnili texty, a hudobne sa stále inšpirujú v sixties. Ako aj na novom singli Chcel som letieť balónom.

BILLY BARMAN - Mladým chýba vojna

Billy Barman zahrali na vážnu a hĺbavú nôtu v novej piesni Mladým chýba vojna. Tá má vyše päť minút, a v druhej polovici sa odrazu zmení. Billy Barman zrejme prišli na to, že aj ich fanúšikovská základňa dospieva. Budúci rok nasleduje nový album.


Mayen - Garden

Čerstvý vietor z 80´s indie revivalu zavial z Českej republiky. Takéto zvonivé indie robia, sú z Prahy a volajú sa Mayen. A ich zvuk sa nestratí v záplave podobnej hudby.


 

Pripravil: Faun

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame