Album týždňa: Martina Javor - White Lies Covered Eyes

Album týždňa: Martina Javor - White Lies Covered Eyes

Demovnica_FM pre vás každú nedeľu objavuje nové mená na domácej scéne a práve vďaka pravidelnej dvojhodinovke Rádia_FM sa podarilo zaujať aj mladej speváčke a pesničkárke Martine Javor, a to vďaka singlu Too Many. Trinásť celkom nových skladieb vám speváčka ponúka na čerstvo vydanom debute White Lies Covered Eyes, ktorý vyšiel pod hlavičkou vydavateľstva Go2Stage Records.

Na svojej albumovej prvotine vám Martina Javor ponúka staršie aj novšie skladby. Časť z nich vytvorila počas pobytu v Londýne, časť vznikla krátko po návrate na Slovensko. Hoci mala Martina Javor naskúšaných niekoľko skladieb už aj so svojou kapelou, na albume sa rozhodla pracovať bez nich, sama. Aj pre samotnú speváčku to bola nová výzva. Úlohy producentov sa zhostili Maroš Hečko a Matúš Široký.

Azelia Banks či Kendrick Lamar. Tieto dve mená Martina Javor aktuálne označuje ako najväčšie hudobné inšpirácie. Silné texty sú pre ňu dôležité aj vo vlastnej hudbe. Stretnutia s ľudmi a situácie, ktoré ju veľmi silno ovplyvnili - na tom Martina Javor postavila celý debutový album. Každú zo skladieb na albume White Lies Covered Eyes venovala niekomu blízkemu.

Namiesto témy láska Martina Javor na albume uprednostnila skôr rôzne predstavy, pozorovania či úvahy. „Našla som v sebe potrebu to takýmto spôsobom vyjadriť a dostať zo seba von. Je to taký môj vlastný svet, kde som sa rozhodla radšej možno občas uveriť malým klamstvám, ale zároveň občas túžim po tom uveriť tej skreslenej realite. Je tam silno cítiť to prežívanie a tú realitu, ktorá je pre mňa skutočnou,” uviedla pre Rádio_FM Martina Javor.

Predzvesťou debutového albumu, na ktorom Martina Javor pracovala rok, bol singel Lucyfair, ktorý inšpiroval jej pobyt v Londýne a čas, ktorý strávila v divadelnom bare. V podobnom duchu sa nesie aj 12 ďalších trackov, ktoré na debute White Lies Covered Eyes nájdete. Celý album je v angličtine, ale ako Martina Javor sama uviedla, potrebu vyjadriť sa v rodnom jazyku možno ešte niekedy nájde.

Martina Javor predstavuje skladby z albumu White Lies Covered Eyes:

Nika_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame