Nová hudba_FM: 10. týždeň

Nová hudba_FM: 10. týždeň

Martina Javor – Lucyfair

Pesničkárka Martina Javor vydá už onedlho pod hlavičkou vydavateľstva go2stage debutový album White Lies Covered Eyes. Nedávno z neho predstavila prvú skladbu Lucyfair, ktorá vznikla v Londýne a ktorá je spomienkou na večerný život v baroch divadla, v ktorom hudobníčka pracovala.

Digitalism – Second Chance

Nemecké elektronické duo Digitalism, ktoré tvoria producenti Jens Moelle a Ismail Tüfekçi zatiaľ nasledovníka svojich dvoch vydaných albumov nechystá. Z času na čas sa však pripomenie novým EP alebo singlom, tak ako v prípade energickéj tanečnej skladby Second Chance.

TUnE-yArDs – Wait for a Minute

Minulý rok vydala Merrill Garbus alias TUnE-yArDs kritikmi pozitívne prijatý tretí album Nikki Nack. Najnovším singlom z nahrávky sa stala Wait for a Minute, jedna z dvoch skladieb, ktoré produkoval Malay, ktorý spolupracoval s Frankom Oceanom na štúdiovke Channel Orange.

Kaytranada – Drive Me Crazy (feat. Vic Mensa)

Louis Kevin Celestin alias Kaytranada je kanadský elektronický producent s haitskými koreňmi. Dídžejingu sa začal venovať v štrnástich rokoch, teraz má dvadsaťdva a chystá vydanie debutového albumu na značke XL Recordings. Takto znie druhý singel Drive Me Crazy, na ktorom hosťuje americký hip hoper Vic Mensa.

Kate Tempest - Bad Place for a Good Time

Minulý rok v máji vydala anglická poetka a rapperka Kate Tempest debut Everybody Down. Skladby z neho určite predstaví v júli na trenčianskom letisku na festivale Bažant Pohoda a možno k nim pridá aj aktuálny nealbumový singel Bad Place for a Good Time.

Chiki liki tu-a – Milenka

Prešovská kapela Chiki liki tu-a vydala začiatkom marca album Slzy tvý mámy, Šedivý a spol., na ktorý si fanúšikovia museli počkať takmer desať rokov. Nahrávku otvára skladba Milenka, ktorú môžete počuť aj naživo, ak stihnete niektorý z koncertov aktuálneho turné, ktoré potrvá do 22. mája.


Nina_FM, Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame