Nová hudba_FM: 9. týždeň

Nová hudba_FM: 9. týždeň

Noel Gallagher's High Flying Birds - Ballad Of The Mighty I

Štyri roky po vydaní debutového albumu sa Noel Gallagher s kapelou High Flying Birds vrátil koncom februára s druhou štúdiovkou Chasing Yesterday. Druhým singlom sa stala skladba Ballad of the Mighty I, na ktorej hosťuje gitarista Johnny Marr.

Novelist x Mumdance - 1 Sec

Britské duo Novelist x Mumdance, ktoré tvorí 18-ročný MC Novelist a producent Mumdance, vracia grime späť do hry. V januári im na značke XL vyšlo druhé EP 1 Sec, na ktorom nájdete dva single – Shook a 1 Sec a ich inštrumentálne verzie.

Peter Doherty - Flags of the Old Regime

Peter Doherty sa aktuálne v Thajsku venuje písaniu piesní s Carlom Barâtom pre comebackový album The Libertines. Nedávno však stihol vydať sólovú skladbu Flags of the Old Regime, ktorá je poctou nebohej speváčke Amy Winehouse. Výťažok z predaja singla, ktorý vyšiel v marci, poputuje Amy Winehouse Foundation, protidrogovej nadácii pre mládež.

Jungle – Julia

Minulý rok vydali britský Jungle rovnomenný debutový album, za ktorý sa im ušla aj nominácia na Mercury Prize. Len v marci vyšla jeho deluxe edícia, na ktorej okrem pôvodného tuctu piesní nájdete aj štyri nové remixy od Joya Orbisona či Joea Goddarda a tiež päť originálnych tanečných videoklipov k singlom, ku ktorým najnovšie pribudla Julia.

Death Cab For Cutie - Black Sun

Skladba Black Sun je prvým singlom z ôsmeho albumu Kintsugi americkej kapely Death Cab for Cutie, ktorý vyšiel minulý týždeň. Počas nahrávania hlavný gitarista a zakladajúci člen Chris Walla oznámil, že odchádza z kapely, preto jeho úlohu producenta prevzal na seba Rich Costey, ktorý produkoval aj ostatný album Franka Turnera.

Sharon Jones & The Dap-Kings - Little Boys with Shiny Toys

Minulý rok bol pre americkú speváčku Sharon Jones triumfálny, vrátila sa totiž na koncertné pódiá po boji s rakovinou a získala prvú nomináciu na Grammy za svoj piaty album Give the People What They Want. Sharon s kapelou The Dap-Kings pokračuje v nasadenom tempe a ponúka nový singel Little Boys with Shiny Toys.

D'Angelo and The Vanguard - Sugah Daddy

Album Black Messiah od D'Angela and the Vanguard patrí medzi najlepšie za rok 2014, no história jeho vzniku bola dlhá a komplikovaná, poznamenaná D'Angelovými problémami so slávou, smrťou blízkeho priateľa, alkoholizmom a odlúčením od rodiny. Vznikla tak silná nahrávka prirovnávaná k slávnemu albumu There's a Riot Goin' On od Sly and the Family Stone. Najnovším singlom je skladba Sugah Daddy, na ktorej hosťuje basgitarista Pino Palladino.

Sleater-Kinney – A New Wave

V októbri minulého roka ohlásila comeback americká kapela Sleater-Kinney. Po desaťročnej prestávke tak v januári vyšiel trojici ôsmy album No Cities to Love, ktorý reflektuje pocity súčasnej americkej ustarostenej generácie a vyzdvihuje prostú vec – byť samým sebou. Takto znie aktuálny singel A New Wave.

Nina_FM, Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame