Nová hudba_FM: 6. týždeň

Nová hudba_FM: 6. týždeň

Tante Elze - Keď nevieš kam z konopí

Projekt Tante Elze, za ktorým stojí Veronika Seppová, uviedol v polovici decembra na trh digitálne debutové EP Keď nevieš kam z konopí. Obsahuje päť skladieb, ktoré tvoria hudobný denník so spomienkami na ťažšiu životnú etapu. Štyri piesne sú v angličtine, autorom textu k piatej – Keď nevieš kam z konopí, je Juraj Rayman.

Ibeyi – Ghosts

Skladba Ghosts je najnovším singlom francúzsko-kubánskeho dua Ibeyi z rovnomenného, v polovici februára vydaného debutu. Album je poctou ich zosnulému otcovi Angovi Díazovi, ktorý bol slávnym perkusionistom v Buena Vista Social Club. Dvojičky predstavia svoju hudbu slovenskému publiku v júli na festivale Bažant Pohoda.

Ghostpoet - Off Peak Dreams

V pondelok vydal Obaro Ejimiwe alias Ghostpoet svoju tretiu štúdiovku Shedding Skin. Britský hip-hoper, ktorý svoje predchádzajúce albumy nahral viac-menej osamotene, si tentoraz prizval do štúdia svoju koncertnú kapelu. Prvou ochutnávkou je singel Off Peak Dreams. 

Prezident Lourajder - Parapet (feat. Erich Boboš Procházka)

Na značke ajlávmjuzik vyšiel 1. februára album Úrad rappera Prezidenta Lourajdera. Obsahuje 18 trackov a k jeho realizácii prispeli Ujko, Tono S., Idea a ďalší. Na singli Parapet
hosťuje Erich Boboš Procházka, ktorý nahral ústnu harmoniku.

Purity Ring – Push Pull

Kanadské duo Purity Ring zaujalo pred troma rokmi debutom Shrines . Tento týždeň im vyšiel druhý album Another Eternity, na ktorom opäť ponúkajú pôvabný elektropop. Toto je prvý singel Push Pull.

First Aid Kit - America

Minulý rok vydalo švédske folkové duo First Aid Kit svoj tretí autorský album. Do širšieho povedomia sa prvý raz dostali v roku 2008, keď nahrali vlastnú verziu piesne Tiger Mountain Peasant Song od Fleet Foxes. Minulý rok prerobili skladby od Jacka White a R.E.M. a ich najnovším coverom je pieseň America, pôvodne od Simon & Garfunkel.

Nina_FM, Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame