Album týždňa: Ettella Diamant - Again

Album týždňa: Ettella Diamant - Again

Navzdory poučkám veľkého biznisu o decembri ako mesiaci totálne neakceptovateľnom pre vydávanie novej hudby, bude aj predposledný  týždeň 2014 predsa len obohatený o jeden nový album v našej rubrike. A čo je ešte lepšie, ide o album domáci, a keď prezradíme, že vyšiel na nezávislej trenčianskej značke Deadred Records tak hádam neprekvapí, že ide o album znejúci súčasne a zaujímavo.

V našej sobotnej D2 s Nikou ste si nedávno mohli vypočuť okrem ukážok z osempiesňového albumu Again aj rozprávanie jedného z členov, Kypa, a logicky Niku zaujímalo, prečo od vydania EP z roku 2004 kapela potrebovala na pokračovanie v podobe Again takmer 10 rokov: (zvuk od 1:30 – 2:10)

Promo materiál k albumu Again, ktorý vyšiel dokonca aj na naše skromné pomery prakticky v tichosti – ak nerátame singel Deadlock, ktorý však vydanie albumu predbehol len o niekoľko dní, okrem iného uvádza, že Again mieša posmutnelú eleganciu s hudtným farebným beatom, radosť aj melanchóliu v plnej kráse. Je len dobré, že je tu ďalšia, hoci nie celkom nová kapela, ktorej evidentne dochádza, že radosť z počúvania či tvorby je všade tam, kde je aj riadna porcia niečoho temného. Silvia, Peter, Rišo a Ďuro na to prišli je viac než pravdepodobné, že toto poznanie im už ostane a opäť ho zužitkujú, napr. na ďalšom albume o ďalších 10 rokov.

V programe D2_FM nedávno  naša Nika vyspovedala jedného z členov, Kypa, a okrem iného sa opýtala na jeho pocit z albumovej novinky Again aj na ďalšie plány: (zvuk od 3:40 – 4:04, a hneď nastrihnúť 4:14 – 4:35)

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame