Nová hudba_FM: 44. týždeň

Nová hudba_FM: 44. týždeň

The Asteroids Galaxy Tour – Rock the Ride

Dánske duo The Asteroids Galaxy Tour vydalo v septembri už tretí album Bring Us Together. Jeho zvuk je viac elektronický, pretože mnohé nápady na skladby vznikli na poslednom turné kapely v ich tourbuse, kde mal Lars k dispozícii len malé prenosné štúdio. Takto znie aktuálny singel Rock the Ride.

https://soundcloud.com/theasteroidsgalaxytour/7-rock-the-ride-16bit

The Charlatans – So Oh

Singel So Oh predznamenáva dvanásty album Modern Nature Britov The Charlatans, ktorý vyjde koncom januára. Charlatans sa na ňom podobne ako ich kolegovia z TV on the Radio vyrovnávajú so smrťou člena kapely, minulý rok ich bubeník Jon Brookes podľahol nádoru na mozgu. Pri nahrávaní albumu ho zastúpili bubeníci z The Verve, New Order a Factory Floor. 

Brian Wilson & Various Artists  – God Only Knows

Jools Holland, Lorde, Stevie Wonder, Pharrell Williams, Brian May, Dave Grohl. Títo všetci a mnohí ďalší na čele s Brianom Wilsonom vytvorili supergrupu The Impossible Orchestra a nahrali cover skladby God Only Knows pôvodne od Beach Boys pre BBC Music. Zisk z predaja singla poputuje charite BBC’s Children in Need.

AlunaGeorge – Supernatural

Futuristické R&B v kombinácii s vokodérovými samplami a klubovou hudbou, to ponúkajú na novom singli Supernatural AlunaGeorge. Britské duo aktuálne pracuje na druhom albume, ktorým nadviaže na úspešný debut Body Music z minulého roku.

Zuzana Homolová & Miloš Železňák – Priesvitnosť

Koncom októbra vyšiel album Medzi dvoma prázdnotami dvojice Zuzana Homolová a Miloš Železňák, ktorí v posledných rokoch pôsobia v zoskupení Trojka Zuzany Homolovej. Tentoraz ale nejde o „recykláciu“ ľudových balád, na ktorú sme u nich zvyknutí. Zuzana Homolová zalovila v pamäti a vybrala dávnejšie zhudobnené verše Milana Rúfusa, Mily Haugovej či Tiny Diosi. Toto je skladba Priesvitnosť.

Pink Floyd – Louder Than Words

The Endless River je pätnástym a zároveň vraj aj posledným albumom Pink Floyd. Je tiež poctou Richardovi Wrightovi, jednému zo zakladajúcich členov kapely, ktorý zomrel pred šiestimi rokmi. Melodramatický singel Louder than Words je jedinou piesňou na albume, na ktorej môžete počuť ako hlavného speváka Davida Gilmoura.

The Decemberists – Make You Better

Vianočné sviatky vydávaniu nových albumov veľmi neprajú, preto sa s nimi vrece roztrhne v januári. Už so siedmou štúdiovkou What a Terrible World, What a Beautiful World sa vrátia ambivalentní The Decemberists. Prvým singlom sa stala skladba Make You Better.

Talent Transport – On the Other Side of the Street

Po siedmich rokoch hrania a zbierania materiálu vyšiel v septembri trojici Talent Transport debut 1. Skúsení muzikanti Vladislav "Slnko" Šarišský, Marián Slávka a Filip Hittrich, ktorí majú za sebou pôsobenie aj v mnohých ďalších projektoch, vybrali na album deväť skladieb. Jednou z nich je On the Other Side of the Street.

Chvrches – Get Away

Napriek neúnavnému koncertovaniu si Chvrches nedávno našli čas na nahratie skladby Get Away pre Rescores britského BBC Radio 1. Cieľom projektu, ktorého kurátorom je Zane Lowe, bolo nahrať nový soundtrack pre film Drive. Okrem Chvrches sa na tom spolupodieľali aj Banks, The 1975, SBTRKT, Foals či Jon Hopkins.

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame