Nová hudba_FM: 43. týždeň

Nová hudba_FM: 43. týždeň

Belle & Sebastian, Foo Fighters aj The Smashing Pumpkins

Kimbra – Miracle

Pochádza z Nového Zélandu, má dvadsaťštyri a hudobný svet si ju už navždy bude pamätať ako tú speváčku z Gotyeoho notoricky známeho hitu Somebody That I Used to Know. Za pozornosť ale stojí aj jej sólová kariéra. Kimbra a singel Miracle z jej druhého albumu The Golden Echo, ktorý vyšiel v auguste.

The Staves – Blood I Bled

Švédi majú First Aid Kit, Briti The Staves. Folkové trio tvoria sestry Staveley-Taylorové, ktoré sa hudbe spoločne venujú už od detstva. Ich zatiaľ posledným počinom je októbrová EP Blood I Bled, ktorú im produkoval Justin Vernon z Bon Iver. Takto znie rovnomenný singel.

https://soundcloud.com/the-staves/blood-i-bled

Submotion Orchestra – Trust/Lust

Submotion Orchestra je sedem-členný ansámbel z anglického Leedsu, ktorý nás  ostatné roky zásobuje sviežou elektronikou. Skladba Trust/Lust je druhým singlom z ich tretieho albumu Alium, ktorý sme si nedávno bližšie predstavili aj v rubrike Album týždňa. 


Foo Fighters  – The Feast and the Famine

Vydaním ôsmej štúdiovky Sonic Highways oslavujú Foo Fighters už dvadsať rokov na scéne. Na albume nájdete osem skladieb, každú z nich nahrala kapela v inom americkom meste. Druhý singel The Feast and the Famine vznikol priamo vo Washingtone. Viac info o nahrávke hľadajte na našom webe v rubrike Album týždňa.

High Contrast – Who’s Loving You, Pt. 1 (feat. Clare Maguire)

Koncom októbra vydal High Contrast svoj najnovší singel Who’s Loving You, ktorý obsahuje aj dva remixy. Jeho príznačne epický drum’n’bass tentoraz vokálom podporila britská speváčka Clare Maguire. Takto znie Who’s Loving You, Pt. 1.


The Smashing Pumpkins – Being Beige

Pred piatimi rokmi vznikol projekt na pokračovanie Teargarden by Kaleidyscope, za ktorým stojí Billy Corgan so Smashing Pumpkins. Billy ho poňal ako opus, ktorý bude vo finále tvoriť 44 skladieb. Jeho súčasťou je už album Oceania spred dvoch rokov a aktuálny singel Being Beige z minulý týždeň vydaného druhého album Monuments to an Elegy.

Selah Sue – Alone

Dvadsaťpäťročná Belgičanka Selah Sue vydala pred tromi rokmi debutový album a o pár mesiacov neskôr ju magazín The Rolling Stone zaradil do výberu Nové tváre pre rok 2012. V októbri jej vyšiel singel Alone na rovnomennom EP, z ktorého si môžeme urobiť predstavu o tom, ako asi bude znieť jej chystaný druhý album. Čakáme ho v marci 2015.

Paul McCartney – Hope for the Future

Paul McCartney už asi v hudbe dosiahol všetko, čo sa dalo. Tento rok si však predsa len vyskúšal niečo úplne nové, prispel totiž na soundtrack k videohre Destiny. Okrem spolupráce s Michaelom Salvatorim na niekoľkých inštrumentálkach zložil aj záverečný titulný song Hope for the Future.

Belle & Sebastian – The Party Line

Skladba The Party Line je prvým singlom z pripravovaného deviateho albumu Girls in Peacetime Want to Dance Škótov Belle & Sebastian, ktorého sa dočkáme v januári. Kapela ním nadviaže na štúdiovku Belle and Sebastian Write About Love spred piatich rokov. 

401412150820;1215novahudba1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

401412151245;1215novahudba2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

401412151740;1215novahudba3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame