Album týždňa : Purist - Colourful Noise

Album týždňa : Purist - Colourful Noise

Dnes už trojica Purist na seba upozornila v roku 2012 debutovým EP, z ktorého aj z vysielania Rádia_FM poznáte singel Rennaisance. Po dvoch rokoch čakania sa im konečne podarilo dokončiť prvý album Colourful Noise. Nad albumom premýšľali už v čase keď vzniklo spomínané EP, začalo sa to tým, že Juraj Peták, spevák kapely si v počítači spravil folder "album". Hoci na decembrový album chceli zaradiť aj skladby z prvého EP, nakoniec naň umiestnili 10 noviniek.

Debutový album kapely Purist je špeciálny, nestáva sa totiž často, že nováčikovia sa vyberú nahrať svoj debutový album do zahraničia. V prípade Purist to bolo Dánsko a štúdiá Red Bull Studios Copenhagen. Tam sa kapela, ktorá sa začiatkom tohoto roka rozšírila aj o britského bubeníka Liama, niekoľko dní mohla venovať len samotnému nahrávaniu. Po aprílovej nahrávacej session nasledovalo niekoľko mesiacov dokončovacích prác.

Stráviť týždeň v štúdiu v Kodani, kde môžete nahrať debutový album - to je v prípade mladých kapiel rarity. Aj preto sa Purist rozhodli v štúdiu nahrať čo najviac materiálu a jeho dokončovanie tak prebiehalo na Slovensku. Trojica Juraj, Liam a Alan si vystačila aj bez producenta. Dôvodom bolo, že pre speváka kapely je ich albumová prvotina veľmi osobnou záležitosťou a mať nad všetkým kontrolu bolo pre nich dôležité.

"Je to album o farbách, je to taký farebný šum", takto prvotinu kapely Purist definuje ich spevák Juraj Peták. Asi najväčšou inšpiráciou bol pre kapelu Purist dnešný svet, v ktorom sa na nás valí množstvo informácií a ľudia sa v nich môžu často strácať.

Album kapely Purist bol jedným z najočakávanejších tohotoročných debutov na domácej scéne. Už single Back a Tomorrow's Life predznamenávali, že trojica nesklame a ani nesklamala. Decembrový album Colourful Noise, ktorý by na budúci rok chceli predstaviť na turné vám aj z Rádia_FM odporúčame.

Juraj Peták predstavuje debutový album Colourful Noise: 

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame