Album týždňa: Dj Shadow - Our Pathetic Age

Album týždňa: Dj Shadow - Our Pathetic Age

Žijeme v dobe, kedy sa prepisujú dejiny a v dobe, ktorá je pre umelcov nekončiacou inšpiráciou. Dj Shadow prežíva aktuálne dianie vo svete až tak, že vytvoril materiál nie na jeden, ale rovno dva albumy, ktoré spolu súvisia. Dvojalbum Our Pathetic Age nazýva ako odraz doby, v ktorej žijeme no zároveň cestu k novej budúcnosti. „Napriek názvu je to album plný nádeje a energie. Vždy dokážete v tej temnote nájsť aj svetlo,“ uviedol k novembrovej štúdiovke Dj Shadow, ktorý je presvedčený o tom, že práve umelci by mali nastavovať spoločnosti zrkadlo.

Album Our Pathetic Age poteší tých, ktorý majú radšej DJa Shadowa vdaka ištrumentálkam, ale aj tých, ktorým sú bližšie jeho spolupráce, z ktorých vždy dokáže vytrieskať maximum. Na šiesty abum americký DJ a producent dotiahol zvučné mená, hlavne z hip hopového sveta - De La Soul, Run the Jewels či Ghostface Killah. „Niekedy som podráždený z toho, že ľudia, ktorých baví moja hudba, nebaví rap a vždy mi vyčítajú, keď spolupracujem s rappermi. Hnevá ma, keď ma posielajú, aby som sa vrátil k tomu svojmu a nechápu, že ja som predsa vždy robil aj s rapom,“ uviedol pre thelineofbestfit.com DJ Shadow. Na albume Our Pathetic Age hosťujú ale aj spevák Future Islands, Sam T. Herring či Paul Banks z Interpol.

Ľudia sú naštvaní a zmätení z krokov ich vlád a politikov a práve nové skladby Dj Shadowa vychádzajú z tohoto hnevu. Niekedy má pre vás náplasť na rany, inokedy je len pozorovateľom bez nejakých riešení. Takto novinku Our Pathetic Age opisuje samotný Josh Davies aka Dj Shadow. Producent, ktorý svoj debut vydal pred viac ako 20 rokmi sa snaží hlavne neopakovať. „Nechcem robiť to, čo som už spravil. Chcem, aby ľudia počuli tú snahu, ktorú som do toho celého dal, ale zároveň, aby dokázali oceniť to nové, čo som priniesol," uviedol DJ Shadow.

DJ Shadow už pár rokov žije štastný rodinný život. Má deti a ženu a aj vďaka nim je vraj jeho hudba stále lepšia a lepšia. Album Our Pathetic Age ale rozhodne nie je len šťastným a pozitívnym. Dj Shadow chce vo svojich skladbách zachytávať všetky stránky ľudí - tie štastné aj smutné. Ako priznal, aj on sám bojuje so svojim démonmi. „Nemám žiadnu kapelu, tvoriím sám, takže je to taký samotársky proces, ktorý umožňuje všetkým vašim démonom, aby sa prejavili. Teraz, keď už je album hotový až po turné s tým bojovať nemusím, no vždy keď tvorím, tak sa to objaví,“ prezradil DJ Shadow.

Ak hľadáte album, ktorý by vystihoval aktuálne nálady v našej spoločnosti, tak práve pre vás je novinka Our Pathetic Age, ktorá ale napriek temným témam nestráca nádej. Dj Shadow ani napriek tomu, že ide už o jeho šiesty album, nenudí a stále pôsobí súčasne a neopočúvane,a to má tento producent tesne pred 50tkou. „Nechcem byť tým chlapíkom, ktorý sa v 50tke objaví na pódiu a ľudia si budú myslieť, že sa stratil,“ uviedol Dj Shadow, ktorý dodal, že sa nebráni ani inšpirácii od oveľa mladších producentov. Dj Shadow sám tvrdí, že v hudbe chce byť hlavne prínosom.

Pripravila: Nika_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame