Album týždňa: Caroline Polachek - Pang

Album týždňa: Caroline Polachek - Pang

Už takmer štyri roky dozadu bolo jasné, že v kapele Chairlift nezostane dlho a čoraz viac ju bavili sólové projekty. Caroline Polachek už vydala album pod menom Ramona Lisa ale aj s ambientným projektom CEP. Po oficiálnom rozpade Chairlift už ale hudbu vydáva pod svojim vlastným menom. „Je to Caroline, aká tu už dlho bola. Má v sebe DNA všetkých mojich predošlých projektov. Humor Chairlift, kúsok Ramony Lisy a mojú lásku k synťákov z projektu CEP,“ uviedla k albumu samotná hudobníčka.

Caroline Polachek už krátko po zverejnení prvých skladieb z albumu Pang začali porovnávať s komerčne úspešnejšou Charlie XCX. Môže a to aj skutočnosť, že aj Caroline Polachek si na pomoc zavolala producentov, ktorí sú práve v pope ako doma. S debutom pod vlastným menom jej pomohli mená známe z labelu PC Music - Danny L.Harle aj A.G.Cook. „Nechcela som spraviť popový album v zmysle štruktúr skladieb alebo špecifického zvuku. Chcela som na album dostať tú čistosť a jasnosť, akú pop v sebe má,“ prezradila k novinke Pang Caroline Polachek.

Skladby na album Pang mala Caroline Polachek takmer hotové už v úvode roka. Z jej vydavateľstva ale prišla reakcia, aby pokračovala ďalej a napísala ešte niečo rovnako dobré. To samotnú hudobníčku dostalo pod tlak a do depresie. Keď už nevedela ako ďalej, zatvorila sa do štúdia a počas jeden session dokázala vytvoriť až päť skladieb, ktoré si našli miesto aj na albume. Vytvorila niečo na čo je hrdá. „Je to úprimný album, na ktorom som netriedila. Je tam všetko, čo som chcela povedať. Tentokrát to nie sú skladby, ktoré by vystihovali nás ako duo. Sú len o mne, čo bola ale výzva,“ uviedla bývalá speváčka Chairlift pre magazín Fader.

Ak vám výrazný vokál Caroline Polachek nesadol, jej sólový album rozhodne nie je pre vás. Práve na svojom vokále októbrovú novinku postavila a so svojim hlasom sa hrá rovnako ako s nástrojmi. Aj celý album je hlavne o nej. V čase jeho prác si podľa vlastných slov prešla obdobím pochybností, zmien a otázok. A trúfla si aj na to, čomu sa roky v Chairlift vyhýbala - na love songy. „Čim som staršia, tým som viac sentimentálna. Začala som počúvať love songy, no iným spôsobom ako doteraz. Nevnímala som ich ako skladby o konkrétnom človeku alebo vzťahu, objavovala som v nich tú spirituálnu stránku. Vnímala som ich ako skladby o živote,“ uviedla Caroline Polachek.

Caroline Polachek bola pripravená na to, že rozbehnúť sólovú kariéru po 12 rokoch v kapele nebude jednoduché. Navyše sama zdôrazňuje, že ženy to v hudobnom biznise nemajú jednoduché. Nakoniec ale aj ju samotnú prekvapilo, ako jednoducho jej sólovka vznikla. „Chairlift boli pre mňa komfortnou zónou. S Patrickom sme boli ako brat a sestra. No vždy som v našej hudbe zostávala neutrálna, nikdy tie skladby neboli tak intenzívne pokiaľ šlo o moje emócie. Snažila som sa robiť skladby, za ktorými by sme mohli stáť obaja,“ prezradila Caroline Polachek.

Pripravila: Nika_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame