Hooverphonic pre Rádio_FM: V hudbe nás vždy zaujímal kontrast

Hooverphonic pre Rádio_FM: V hudbe nás vždy zaujímal kontrast

Belgickí Hooverphonic sa po jedenásťročnej odmlke vracajú na Slovensko. V rámci európskeho turné vystúpia 15. októbra v bratislavskom klube Ateliér Babylon. Kapela zároveň predstaví aj novú speváčku, s ktorou nahrala aktuálny štúdiový album Looking For Stars. Ten koncom minulého roka poslucháčov prekvapil mnohými hudobnými aj náladovými kontrastmi.

Ide už o tradíciu opäť trochu zaskočiť fanúšikov?Vyspovedali sme basgitaristu a producenta skupiny Alexa Calliera.

Hooverphonic 1. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ross Godfrey z kapely Morcheeba sa často sťažoval na to, že ich v začiatkoch porovnávali s inými trip-hopovými kapelami ako Portishead či Massive Attack. Máte podobné skúsenosti?

Hooverphonic 2. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zvuk kapely Hooverphonic sa už od polovice 90. rokov rozlieha na obrovskej ploche s nejasnými hranicami. Raz dominuje alternatívny rok či elektronika, inokedy zase pop. Ide o recept, ako kapelu uchrániť pre stagnáciou?

Hooverphonic 3. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Do Bratislavy s kapelou príde aj nová vokalistka Luka Cruysberghs, víťazka talentovej súťaže The Voice Of Flanders 2018. Jej prejav je, takisto ako pri predchádzajúcich speváčkach, veľmi jemný a krehký. Hľadá Hooverphonic u nových speváčok nevinnosť?

Hooverphonic 4. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Po koncertoch so symfonickým orchestrom ste vyrazili na turné v komornej zostave. Užívate si koncertovanie v intímnej atmosfére menších klubov?

Hooverphonic 5. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Kapela Hooverphonic, ktorej jadro tvorí okrem Alexa Calliera aj gitarista Raymond Geerts, pôsobí na scéne už od roku 1995. Medzi jej najväčšie hity patria skladby ako Eden, 2Wicky či Mad About You, ktoré určite nevynechajú ani na bratislavskom koncerte.

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame