Album týždňa: Metronomy - Metronomy Forever

Album týždňa: Metronomy - Metronomy Forever

Na scéne sú už pomaly 20 rokov a len nedávno oslávili desať rokov od vydania albumu Nights Out, vďaka ktorému ich spoznal celý svet. Metronomy sú späť s ako sami hovoria dôležitým albumom, teda minimálne dôležitejším, ako bol ten predošly Summer 08. „Ostatný album mal byť bodkou, jedným odsekom. Po tomto albume som sa chcel vrátiť do štúdia a opäť nahrávať, a nahrávať pre radosť. Nevyrazili sme na turné a bolo jasné, že ten album dostane pokračovanie,“ uviedol pre New Musical Express frontman Metronomy, Joe Mount. Toho ostatných pár rokov zamestnávala aj spolupráca s Robyn na albume Honey, ku ktorej pristupoval tak, ako by pracoval na albume vlastnej kapely.

Členovia Metronomy už nežijú len hudbou, ale stali sa z nich aj rodičia, čo bol dôvod, pre ktorý sa po vydaní albumu Summer 08 nevydali na turné, ale strávili takmer rok doma. Po krátkej pauze sa Joe Mount vrhol do práce s pocitom, že vytvorí silný popový album. Ako totiž hovorí, závidí kapelám, ktoré hrajú rádiá. „Vždy som si hovoril, že po takejto pauze musím spraviť ten najpopovejší album za celú kariéru. No už táto predstava vás úplne zablokuje. Hneď ako si poviete, že idete spraviť niečo, čo ľudí dostane, tak sa vám to nepodarí. Vďaka tomu som začal premýšľať nad tým, prečo to celé robím a koho tým chcem spraviť šťastným. A vtedy som začal robiť hudbu, ktorú by som sám chcel počuť,“ uviedol k novinke Metronomy Forever Joe Mount pre magazín DIY.

Na albume Metronomy Forever nájdete hneď niekoľko skladieb, v ktorých názve sa spomína slovo wedding, teda svadba. A nielen to, Joe Mount sa na albume dokonca pokúsil vytvoriť skladbu určenú práve na svadby. Reč je o singly Salted Caramel Ice Cream. „Už dlho som nebol na žiadnej svadbe. Všetci moji kamaráti chodia na svadby, až ma to desí. Obávam sa toho, že asi nemám dosť veľa blízkych kamarátov, keď ma nikto nepozýva. Je to nudná vec, ale tie skladby. Svadby a pohreby majú svoje čaro pre to, čo sa na nich deje. Spoja ľudí dokopy, aby sa opili. Kiežby ma na svadby pozývali viac,“ uviedol Joe Mount.

V dobe, keď mnoho hudobníkov uprednostňuje skôr single či EP, Metronomy nahrali album, na ktorom nájdete až 17 skladieb, a pôvodne ich vraj Joe Mount vytvoril ešte oveľa viac. Kapela ale nepotrebuje nasledovať trendy a keďže mali pocit, že svet potrebuje 17 noviniek od Metronomy, tak ich jednoducho nahrali. „Veľa som premýšľal nad celým tvorivým procesom, nad kariérou v hudobnom biznise a nad tým, že aký majú vlastne Metronomy kultúrny význam. Ale asi každý si v istom momente kladie otázku čo a prečo robí, a či je dôvod, aby to niekoho zaujímalo. Chvalabohu, väčšinou pri týchto úvahách prídete na odpoveď, ktorá je pozitívna,“ uviedol Joe Mount, čím aj vysvetľuje názov albumu Metronomy Forever, teda Metronomy navždy.

Metronomy nás už krátko po vydaní septembrovej štúdiovky Metronomy Forever strašia, že kto vie, čo bude s nimi ďalej. Ako hovorí Joe Mount, to, čo chceli dosiahnuť, dosiahli už v roku 2011. „To, čo sme potrebovali, sme dosiahli už albumom The English Riviera. Vďaka tomu albumu môžeme hovoriť o kariére. Teraz už len vydáme album a ak sa mu bude dariť, tak strávime tri roky na turné. Potom budem mať takmer 40 a neviem, čo bude potom,“ uviedol k dosť nejasnej budúcnosti Metronomy Joe Mount.


 

Pripravila: Nika_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame