Carnival Youth v rozhovore pre Rádio_FM

Carnival Youth v rozhovore pre Rádio_FM

Na Slovensku už po piatykrát vystúpi indie-rocková kapela Carnival Youth. Štvorica muzikantov z Rigy sa 19. septembra predstaví v košickej Tabačke a o deň neskôr v bratislavskej Novej Cvernovke. Na konte majú tri štúdiové albumy, pričom ten posledný s názvom Good Luck vyšiel len nedávno. Viac o ňom aj o celom turné pre Rádio_FM porozprával gitarista a spevák Edgars.
Carnival Youth vo svojej tvorbe spájajú melodické gitarové linky a prvky psychedelického popu s energiou rockovej hudby, cudzie im ale nie sú ani sláčiky a dychové nástroje. Ich hudba a dynamické koncerty im priniesli pozitívne ohlasy kritikov aj publika naprieč Európou, vrátane ceny European Border Breakers Awards, ktorú v minulosti získali Lykke Li, Aurora či Woodkid. Zahrali si na festivaloch SXSW, Sziget, Reeperbahn a Eurosonic a absolvovali niekoľko turné po Európe. Práve odštartovali dvojmesačnú šnúru, na ktorej predstavia svoj tretí album Good Luck.

1. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Svojím energickým vystúpením si slovenských fanúšikov získali už v roku 2015, kedy sa predstavili na festivale Grape. Po ňom nasledovalo niekoľko úspešných klubových koncertov. Podľa všetkého je Slovensko jedna z ich obľúbených krajín, čo potvrdzuje aj Edgars.

2. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Album Good Luck vyšiel v polovici augusta a hudobníci ho oficiálne uviedli do života na špeciálnom koncerte v sprievode sláčikového kvarteta. Ako prebiehalo nahrávanie?

3. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na albume sa producentsky podieľali Nicolas Verhnes a Greg Calbi, ktorí spolupracovali napríklad s Deerhunter, Animal Collective, Davidom Bowiem, či Bon Iver. Podľa Edgarsa je textovo dosť ironický, čo vraj naznačuje aj samotný názov, Good Luck – v slovenčine „Veľa šťastia“, čo je fráza, ktorá nemá vždy pozitívny podtón. Hudobník vysvetľuje, že pri skladaní tentoraz zvolili trochu iný postup.

4. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Aká je hudobná scéna v Lotyšsku? Je ťažké preraziť v západnom svete?

5. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pripravila: Petra Pančíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame