Rozhovor_FM: José James

Rozhovor_FM: José James

27. júna pozývame do Veľkého koncertného štúdia Slovenského rozhlasu všetkých milovníkov jazzu, bluesu, soulu a hip-hopu. Do Bratislavy sa vráti americký spevák José James.

Pred štyrmi rokmi sa u nás predstavil s programom venovaným speváčke Billie Holiday, tentoraz uvedie album Lean On Me, ktorý vznikol ako pocta hudobníkovi Billovi Withersovi. Pri príležitosti svojho nadchádzajúceho koncertu poskytol Rádiu_FM rozhovor.

Povedz mi niečo o svojom najnovšom albume. Ako vznikol?

José James 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Spomínal si, že si bol veľmi nešťastný z toho, že za posledných pár rokov odišlo zo sveta priveľa tvojich obľúbených hudobníkov, ako napríklad Prince, David Bowie, či Aretha Franklin. Hlavne v americkej kultúre sa ľudia často o niekoho začnú zaujímať a udeľujú mu pocty, až keď už medzi nami nie je. Práve preto si sa rozhodol osláviť tvorbu a život Billa Withersa, a vydal si album Lean On Me k jeho osemdesiatym narodeninám. Čo na album povedal Withers?

José James 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Minulý august si sa vybral na celosvetové turné. Akú majú zatiaľ album Lean On Me a turné odozvu?

José James 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Čo všetko na bratislavskom koncerte zahráš?

José James 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Počas svojej desaťročnej kariéry si vydal až 10 albumov, momentálne pracuješ na jedenástom, ktorý bude pokračovaním albumu No Beginning No End. Kto ťa pri tvorbe inšpiruje? Akú hudbu počúvaš?

José James 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pripravila: Petra Pančíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame