Nová hudba_FM: 16. týždeň

Nová hudba_FM: 16. týždeň

LCD Soundsystem – Seconds

Či sa oplatí vracať sa k starým piesňam? LCD Soundsystem sú presvedčení, že áno. Na tohoročnej LP Electric Lady Sessions prerábajú svoje staré piesne do zvuku osemdesiatych rokov, a pridali aj niektoré klasiky z ôsmej dekády. Takto znie ich verzia piesne Seconds, pôvodne od Human League z roku 1981.


Mr Oizo – Rytme Plat

Quentin Dupieux, alias Mr. Oizo, sa asi nikdy nezbaví plyšovej postavičky Flat Erica, ktorý ho preslávil pred dvadsiatimi rokmi v hitovke Flat Beat. Mr. Oizo našťastie nie je iba autor jedného hitu. Detsky hravý, ale aj zvukový terorista, taký je Mr. Oizo aj na novinke Rytme Plat.


Modré hory – Lawrenceovo storočie

Nedávno oslávil 100 rokov Lawrence Ferlinghetti – americký básnik a predstaviteľ umeleckého hnutia Beat Generation. Ferlinghetti ovplyvnil nielen modernú poéziu, ale aj hudbu. A ovplyvnil aj naše Modré Hory, ktoré mu zložili poctu piesňou Lawrencovo storočie.

Ultrazvuk – Na 1 kopyto

Ultrazvuk je nový projekt Veca a Tóna S. Na rovnomennom albume nájdete spoločensky angažované piesne, aj oddychové letné songy. Pieseň Na 1 kopyto znie z nich zvukovo najmodernejšie. Ultrazvuk aktuálne brázdia Slovensko na turné k novému albumu.


King Gizzard & The Lizard Wizard – Fishing For Fishies

King Gizzard & the Lizard Wizard sú austrálska psychedelická, a mimoriadne potentná a produktívna kapela. Fishing for Fishies je ich štrnásty album. V titulnej piesni vsadili na country gitaru a sólo na ústnu harmoniku.


Flume – Friends (feat. Reo Cragun)

A ešte jeden Austrálčan – Flume. Na novom mixtape Hi, this is Flume posúva zvuk svojej chaotickej a pokrútenej basovej elektroniky na ďalšiu úroveň. Aj vďaka hosťom ako Slowthai a JPEGMAFIA. Okrem toho má Flume aj nový singel Friends, ktorý si budeme hrávať.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame