Album týždňa: Pavo Pavo – Mystery Hour

Album týždňa: Pavo Pavo – Mystery Hour

Po konci uhorkovej sezóny sa začína rodiť použiteľnej hudby neúrekom – do užšieho výberu sa tento týždeň dostali Toro Y Moi s Outer Peace, Sharon Van Ettem s Remind me Tomorrow, Maggie Rogers s Heard it in past Life či Twilight Sad s It wont be like this all the Time, a s prižmúrením oka aj čoraz popovejší James Blake s Assume Form.

Jeden trend Pavo Pavo ale predsa len nasledujú: pridávajú svoju trochu do série introspektívnych a výsostne osobných albumov. Rok 2018 by sme určite mohli nazvať rokom albumov, v ktorom sa najmä speváčky a skladateľky vyrovnávajú s rozchodmi a sú na hranici konceptuálnych nahrávok, a je možné, že rok 2019 nebude iný. Oliver Hill a Eliza Bagg sa rozišli po 6 rokoch, a keďže, ako sa zdá, patria do vzácnej kategórie ľudí, ktorí následne dokážu ostať nie len kolegami, ale aj kamarátmi, rozhodli sa časť prežitého zverejniť a zhudobniť.

Keď si na internete preklepnete členov Pavo Pavo, zistíte zaujímavú vec: speváčka, hráčka na synťáky a huslistka Eliza Bagg je predovšetkým interpretkou diel súčasnej vážnej a experimentálnej hudby – má za sebou spolupráce a nahrávky Johna Zorna, Meredith Monk či Bena Frosta. Pavo Pavo je čosi ako popová odbočka, pričom nerobí hanbu ani alternatíve, ani sebe.

Tak ako debut z roku 2016, aj nový album Pavo  Pavo má v sebe eleganciu klasickej hudby, sviežosť elektroniky, je to skrátka inteligentná hudba pre 21. storočie.

Podobne ako pred týždňom Deerhunter, aj nový album dvojice Pavo Pavo zaujal osobitým štýlom i zvukom a silnými pesničkami. Album, ktorý sa nechce triafať do súčasných trendov, radšej si ten svoj vytvorí.

Mystery Hour vychádza 25. januára na britskej značke Bella Union.

Pripravil: Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame