Nová hudba_FM: 42. týždeň

Nová hudba_FM: 42. týždeň

Pond – Sixteen Days

Austrálsku psychedelickú kapelu Pond sme si hrávali minulý rok s piesňou The Weather. Teraz trocha zmenili zvuk, novinka Sixteen Days je viac disco a glamour.  Ak vám nový zvuk Pond pripomenie projekt GUM, tak vedzte že je to tým, že za nimi stojí jeden človek – Jay Watson z Tame Impala.


White Man – Macy Gray

Macy Gray je čerstvá päťdesiatnička a s novou piesňou White Man vyráža do boja proti rasovým a genderovým predsudkom v jej rodnej Amerike. Hudobne je to návrat do dvadsiatych rokov minulého storočia, samozrejme s modernou štúdiovou produkciou.


Anderson .Paak – TINTS ft. Kendrick Lamar

Anderson .PaakKendrick Lamar sa za mikrofónom stretli už niekoľko krát. Ich nová spoločná pieseň Tints je funky a znie, akoby ju produkoval Quincy Jones. TINTS – to je trocha dobrých vibrácii zo slnečnej Kalifornie od dvoch dôležitých hlasov súčasného amerického hiphopu.


Jessie Ware – Overtime

Hudbe Jessie Ware svedčí atmosféra nočných klubov, aj preto nechala svoju noviku Overtime obliecť do retro tanečného zvuku. Postarali sa oň producentské duo Bicep a James Ford zo Simian Mobile Disco.


Sharon Van Etten – Comeback Kid

O prekvapenie sa vo svojej novej piesni postarala Sharon van Etten. Na jej predchádzajúcich nahrávkach znela folkovo až rock n´rollovo. Novinka Comeback Kid dostala v štúdiu rázny rytmus, new wavovú náladu, a spevom pripomenie Siouxie Sioux.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame