Nová hudba_FM: 39. týždeň

Nová hudba_FM: 39. týždeň

Royal Teeth – Never Gonna Quit

Sú drzí, blázniví, majú veľa energie a volajú sa Royal Teeth. A majú aj nový album a singel. Aj keď vás ich hudba neosloví, tak ich to neprestane baviť. Aspoň v piesni Never gonna quit.


Rubblebucket – Annihilation Song

Saxofóny sú opäť v kurze, potvrdzuje to aj Annihilation Song od dnes už bývalého romantického páru, ktorý si hovorí Rubblebucket. Annihilation Song je napriek tomu pozitívny a tak trochu retro. Pieseň o úplnom zničení nebola nikdy zábavnejšia.


Mick Harvey & Christopher Richard Barker – The Lost Bastard Son Of War

Nick Cave and the Bad Seeds vydávajú v týchto dňoch živú EP platňu, možno viete. Oplatí sa však sledovať aj sólové projekty jednotlivých členov The Bad Seeds, to viete určite tiež. Caveov dlhoročný spolupracovník Mick Harvey zhudobnil básne o hrôzach prvej svetovej vojny. Jedna z nich sa volá The Lost Bastard Son of War.


BC Camplight – Fire In England

Pozoruhodný zvuk má novinka od hudobníka, ktorý si hovorí BC Camplight. V piesni Fire in England opisuje, ako to vidí Američan žijúci vo Veľkej Británii. Nie je to veľmi pozitívny song, ale stojí za to. Tak ako celý album Deportation Blues. Vychádza na značke Bella Union.


Joe Strummer & The Mescaleros – London Is Burning

Nestáva sa v Rádiu_FM často, aby sme ako novinku hrávali pieseň niekoho, kto už nie je nažive. V prípade Joa Strummera robíme výnimku. Vyšla výberovka Joe Strummer 001 s raritnými a nevydanými skladbami speváka z The Clash či The Mescaleros. Hrávame si pieseň London´s Burning, pôvodne z roku 1977, s vyčisteným zvukom.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame