Grape 2018: Rozhovor so Sevdalizou

Grape 2018: Rozhovor so Sevdalizou

Necelé dva týždne pred vystúpením na Grape festivale zverejnila Sevdaliza videoklip k skladbe Shahmaran, ktorá otvára jej debutový album ISON. Jej videoklipy sú vždy tak trocha udalosť a menšia senzácia, niektorí fanúšikovia si našli cestu k jej hudbe práve vďaka nim. Na klipe k Shahmaran, ktorý vznikal tri roky, spolupracovala s ghanským režisérom Emmanuelom Adjeim. Počas rozhovoru na Grape som sa preto spýtala aj na to, či by jej budúcnosť mohla viesť k celovečerným filmom tak, ako to bolo v prípade Tarsema Singha, Jonathana Glazera, Michela Gondryho alebo Spikea Jonzeho, ktorí s hudobnými videoklipmi začínali.

Odpovedala, že to považuje za jednu z možných ciest, ktorými by sa mohla vydať. Všetko ale závisí od toho, čo sa stane, a ona nevie, čo to bude. Snaží sa však chopiť každej príležitosti, ktorá sa jej naskytne. Sevdalizu priťahujú vizuálne diela, ktoré sú podivné, či už ide o filmy Davida Lyncha, alebo kultový francúzsky thriller La Haine.


Sevdaliza je hudobný samouk. Predtým, než sa začala venovať hudbe, nevedela čítať noty, nehrala na žiaden hudobný nástroj. Zatvorila sa v štúdiu, kde sa hodiny učila spievať a používať Ableton, disciplínu na tvrdú prácu získala za tie roky, čo sa venovala športu. V nasledujúcom rozhovore Rádiu_FM prezradila viac o živote po vydaní debutu ISON, o jej vzťahu k jazykom (ovláda ich až päť!), aj o tom, čo jej v rámci hudobnej kariéry nie je úplne príjemné.

Grape 2018: Rozhovor so Sevdalizou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sevdaliza by Lousy Auber.jpg

Pripravila: Nina_FM, foto: Lousy Auber

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame