Album týždňa: Ross From Friends - Family Portrait

Album týždňa: Ross From Friends - Family Portrait

Ako sám tvrdí, je obyčajným chalanom, ktorý robí house pod menom jednej z najznámejších postáv zo sitcomu. Ross From Friends, vlastným menom Felix Weatherall, má hudbu v krvi. Pokračuje totiž v tom, čo robil aj jeho otec, ktorého považuje za svoj najväčší hudobný vzor. „Práve môj otec mal obrovský vplyv na tento album a aj na všetko, čo robím. Kedysi bol djom. Mojou hudobnou mamou je zase Kate Bush. Všetko, čo spraví, je neskutočné. Album Hounds Of Love ma veľmi inpširoval,“ uviedol Ross From Friends.

Ross From Friends prežíva ostatné tri roky niečo ako splnený sen. V roku 2016 mu vyšlo EP You'll Understand, ktoré mu cez Twitter pochválil aj sám veľký Flying Lotus. Ten si ho krátko na to ukradol pre svoje vydavateľstvo Brainfeeder, kde mu po niekoľkých singloch a EP vyšiel aj debut Family Portrait. „Vždy som chcel spraviť niečo hodné tohoto vydavateľstva. Je to label, ktorý ma vždy inšpiroval a vždy prinášal veci, ktoré búrajú hranice, a tam som sa chcel dostať aj ja. Mal som pocit, že práve týmto albumom smerujem presne k tomu, čo do tohoto vydavateľstva dokonale zapadá,“ uviedol Ross From Friends.

Ross From Friends sa o debutový album pokúšal už dávnejšie, nakoniec je ale rád, že jeho predošlý pokus skončil v koši. Aj nahrávanie novinky Family Portrait na značke Brainfeeder však označuje ako komplikované a náročné. Na albume pracoval dva roky. „Nebolo to vôbec ľahké. Chcel som spraviť album, ktorý presne vystihne to, kam sa chcem so svojou hudbou dostať. Je to niečo, o čom som roky sníval, no musel prísť ten správny čas a musel som objaviť to správne vydavateľstvo, ktoré moju hudbu pochopí a bude ma rešpektovať,“ prezradil Ross From Friends.

Ak budete mať pri počúvaní novinky Family Portrait akýsi pocit nostalgie, tak ste debut, ktorý v závere júla vydal Ross From Friends, pochopili správne. Mladý hudobník rád spomína na časy minulé. „Stále cítim silné prepojenie s minulosťou, s obdobím, keď som bol dieťatom. Vďaka tomuto albumu sa tam opäť a opäť vraciam. Rád si kladiem otázku, či už som to, čo som vytvoril niekedy, počul, alebo nie. Je to jednoznačne môj návrat k destvu. Je to to najosobnejšie, čo som kedy spravil. Moji rodičia na mňa vždy mali obrovský vplyv, no až teraz som si to začal uvedomovať. Chcel som urobiť niečo, čoho súčasťou by boli aj oni," prezradil Ross From Friends.

Ross From Friends je presvedčený o tom, že undergroundová scéna už neexistuje, a sám sa necíti byť súčasťou žiadnej scény. Ani pokusy zaradiť jeho hudbu do nejakých žánrov sa mu veľmi nepáčia. Pre neho samotneho je podstatné to, aby z hudby cítil emócie a práve v stavoch emočnej nerovnováhy vraj vytvoril na album najviac skladieb. Jeho debut je mixom trackov ako stvorených do klubov a skladieb, ktoré by sa tam nehodili. „Nikdy som nečakal, že ľudia budú na moju hudbu tancovať. Ak netancujú, je to v poriadku. Ak naopak tancujú a poriadne sa vybláznia, aj to je v poriadku,“ uviedol Ross From Friends. Ten dal koncertnú podobu skladbám z albumu v netradičnej zostave – na pódiu má gitaru aj saxofón.


 

Pripravila: Nika_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame