Nová hudba_FM: 30 týždeň

Nová hudba_FM: 30 týždeň

John Grant – Love Is Magic

Pamätáte si na horkosladkú pieseň Disappointing od Johna Granta a Tracey Thorn? Hrávali sme ju pred troma rokmi. U Johna Granta, speváka z americkej kapely The Czars, sa toho veľa nezmenilo. Aj keď sa jeho nová pieseň volá Love is Magic, stále je poriadne ironický.


Underworld & Iggy Pop – Get Your Shirt

Spoločná EP Underworld a Iggyho Popa – Teatime dub encounters – sa v hudobnom svete teší veľkej pozornosti. Singel Get Your Shirt dokazuje, že Iggymu pristane aj elektronika a Underworld opäť dokazujú, že vedia dobre spraviť aj rockovú vec.


Mark Lanegan, Duke Garwood – With Animals

Mark Lanegan je mimoriadne aktívny a činorodý hudobník. Ani odchod z Queens of the Stone Age či Soulsavers ho nezastavil, pokračuje v sólovej dráhe a veľa spolupracuje. Napríklad aj s Dukom Garwoodom. Ich tohtoročný spoločný album je elektronický, atmosferický a zadymený. Hrávame si z neho druhý, rovnomenný singel With Animals.


Blame Your Genes – Wars

V našich playlistoch pribudla aj nová slovenská hudba, pri ktorej by ste len tak ľahko neurčili krajinu pôvodu.  Blame your genes je elektronický projekt frontmana Elections in the Deaftown. Na EP Liquid počuť tanečnú elektroniku. Ako na úvodnej Wars.


Myd – The Sun

Pieseň The Sun pripomenie, že tá väčšia časť leta je ešte stále pred nami a máte šancu si ho užiť. Pieseň The Sun pochádza z Francúzska a je od projektu Myd.


Orbital – P.H.U.K.

Už sme na tomto mieste spomínali, že bratské duo Orbital vydáva v septembri nový album Monsters Exist. P.H.U.K. je ďalší singel z neho, ktorý ocenia priaznivci ich staršej tvorby či festivaloví návštevníci. Orbital sa ním vyjadrujú k zložitej situácii v ich rodnej Británii.

 

Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame