Pohoda 2018: Rozhovor s Ride

Pohoda 2018: Rozhovor s Ride

Pohoda druhý rok po sebe potešila fanúšikov deväťdesiatkových shoegaze kapiel. Minulý rok na trenčianskom letisku vystúpili Briti Slowdive (rozhovor tu), tentoraz prišli na rad ich krajania Ride. Okrem koncertu, ktorý sme vám v Rádiu_FM sprostredkovali naživo, máme pre vás aj nasledujúci rozhovor.

S Ride som sa stretla niekoľko hodín pred ich koncertom. Vyzerali, že si festival užívajú a boli dobre naladení. Hneď v úvode rozhovoru mi bubeník Laurence „Loz“ Colbert prezradil, že festivaly ich veľmi bavia. Radi sa stretávajú a trávia čas s inými kapelami a chodia na (ich) koncerty. V lete počas festivalovej sezóny sa cítia trochu ako „groupies“, keď sa im podarí vidieť tú istú kapelu aj 2-3x po sebe v priebehu pár dní. Na Pohode chceli ísť všetci z Ride na koncert St. Vincent, ktorá hrala v piatok v neskoršom čase. Na druhý deň však vystupovali v londýnskom Hyde Parku a museli stihnúť nočný let, takže hneď po koncerte cestovali za prácou.

Loz vám povie, ako došlo ku comebacku Ride, o nahrávaní Weather Diaries (2017) a o spolupráci s Erolom Alkanom, ktorý album produkoval. Zaspomína aj na 90. roky, na hlučné skúšky a zlé odposluchy.

Pohoda 2018: Rozhovor s Ride, 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pohoda 2018: Rozhovor s Ride, 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ride.jpg

Foto: Naďa Koščíková

Pripravila Nina_FM, pomohli Daniel Baláž a Pavol Hubinák

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame