Sophie v rozhovore pre Rádio_FM

Sophie v rozhovore pre Rádio_FM

Na tohtoročnej Pohode vystúpila aj producentka a DJka Sophie. Hudbu vydáva už 5 rokov, ale až nedávno odhalila svoju identitu transgender osoby. V júni vydala debutový album Oil of Every Pearl's Un-Insides, produkovala ostatný album Let´s Eat Grandma a spolupracovala aj s Madonnou. Kto je Sophie? Dozviete sa v krátkom rozhovore, ktorý poskytla Rádiu_FM.

Ako by si definovala žáner, ktorý hráš?

Je to iba pop music. Pre mňa je všetka hudba pop music.

Tvoja hudba sa spája aj so žánrom PC Music. Prečo sa PC Music a aj tvoja hudba nedostala do mainstreamu?

Sú rôzne druhy toho, čo je mainstream. Môžete byť popový umelec, ktorý absolútne nemá kontrolu nad tým, čo robí. A potom môžete robiť mainstream tak, že vlastne tvarujete pop music a môžete ju kontrolovať vy.

Keď niekto hovorí, že moja hudba je mainstream, tak mňa zaujíma ten druhý prístup. Pretože na tej prvej ceste je veľa nezmyslov a zbytočných ľudí, ktorí pôsobia v tomto biznise. Ale úprimne, videla som ako fungujú obidve tieto strany. Ak chcete preniknúť do mainstreamu, tak je to ťažká práca a dlho to trvá.

Ale hráš sa s mainstreamom...

Jasné, prečo by som sa nemala hrať? Každý, kto robí hudbu, aj ten, čo robí hluk, chce aby ho počúvali. Keď robíš hudbu alebo hluk aby si sa vyjadril, tak chceš, aby ťa počulo čo najviac ľudí. A preto si myslím, že každý, kto robí hudbu a tvrdí, že je proti mainstreamu, je klamár.

Len nedávno si ukázala svetu svoju tvár aj identitu transgender osoby. Aké to je?

Je to fajn. Aj iní ľudia mi hovoria, že je dobré, že som to spravila. Dáva mi to istotu v tom, ako vyzerám, aj v tom, kto som. A môžem byť krásna. Je to naozaj fajn.

Žila si v Londýne, Berlíne a Los Angele. V ktorom meste sa ti najlepšie žilo?

Všetky tie mestá boli dobré pre rôzne štádiá môjho života. Teraz som v LA, ale už sa tu trocha nudím. Ale naozaj neviem, kam by som šla ďalej. Jediné, čo teraz chcem je ísť na dovolenku do Grécka so svojou priateľkou. Tam sa dúfam osviežim a získam perspektívu v tom, čo ďalej. Tento rok chcem vydať 4 albumy, už sú hotové, už čakajú u vydavateľa, čo s nimi urobí.

Sophie v rozhovore pre Rádio_FM Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame