Nová hudba_FM: 27. týždeň

Nová hudba_FM: 27. týždeň

GAIKA – Crown & Key

Najnovšia senzácia z britských ostrovov si hovorí Gaika. Mladý londýnčan spieva a skladá temný a futuristický dancehall. Na debutovom albume Basic Volume spolupracoval s producentami ako Sophie a Jam City. Hrávame si z neho pieseň Crown & Key.


Interpol – The Rover

Interpol vydávali albumy, ktoré boli komerčne úspešné, ale aj albumy pre zarytých fanúšikov. Novinka v našom vysielaní The Rover pripomenie temnotu tých druhých albumov. Interpol sú späť po štyroch rokoch, nový album sa má volať Marauder.


Burgr / Pjoni – Výletné lode

Na albume Výletné lode sa stretli príslušníci dvoch generácii domácich hudobníkov: Pjoni a Ľubo Burgr. Piesne na albume sú osobité a sprevádzajú ich elektronické ruchy a neobvyklé zvuky. Hrávame si z neho titulnú pieseň Výletné lode.

The Smashing Pumpkins – Solara

Smashing Pumpkins majú novinky. Po osemnástich rokoch sa dali dokopy tri štvrtiny pôvodnej zostavy kapely, okrem basgitaristky D´Arcy. S ňou sú stále pohnevaní. Nová pieseň Solara je výrazne gitarová a pripomenie ich tvorbu z deväťdesiatych rokov. Produkoval im to známy Rick Rubin.


Miles Kane – Coup De Grace

Keď Miles Kane nehrá v The Last Shadow Puppets, tak sa venuje sólovému projektu. Čoskoro mu vyjde tretí album. Rovnomenná ochutnávka z neho – Coup De Grace – je glamrock ako zo sedemdesiatych rokov. Táto poloha mu naozaj pristane.


Daniel Avery – Projector

Daniela Averyho poznáte z nášho nočného vysielania, z programu Experimental_FM. Novinka Projector pripomenie ambientné techno zo začiatkov vydavateľstva Warp. Skladby znejú akoby hrali pod vodou, alebo niekde v stave beztiaže. Projector je hudba, ktorá sa dá počúvať doma, ale dá sa na ňu aj nenápadne tancovať kdesi v tmavom klube.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame