Nová hudba_FM: 25. týždeň

Nová hudba_FM: 25. týždeň

Nina Kinert – Chapped Lips ft. Samuel T. Herring

Nina Kinert je švédska speváčka, ktorá si na svoju pieseň Chapped Lips pozvala Samuela T. Herringa, speváka Future Islands. Chapped Lips je majestátna romantická pieseň, v ktorej si spevácky veľmi dobre rozumejú. Objaví sa na albume Romantic, na ktorom sa Nina Kinert inšpirovala filmom Piano.


Kevin Krauter – Keep Falling In Love

Kevin Krauter – Keep Falling in Love je zasnený a úprimný lovesong, zvukom akoby zo sedemdesiatych rokov. A pritom ho zložil mladík z americkej Indiany. Pieseň nemá žiadne ambície a bočné úmysly, akurát vás potešiť. Treba si ju pustiť, keď vám je ťažko alebo máte všetkého plné zuby.


Suede – The Invisibles

Suede prežili britpop a v marci oslávili 25 rokov od vydania debutového albumu. Ale neobzerajú sa späť, nová pieseň The Invisibles je postavená na husliach. A to nie je všetko, na novinke The Blue Hour by mali znieť zbory aj hovorené slovo. Ôsmy album je inšpirovaný detským svetom, ale vraj to nebude úplne ľahké počúvanie. Suede sľubujú, že bude temný, problematický a úplne iný.


Anna Calvi – Don't Beat the Girl out of My Boy

Anna Calvi je výrazná spevácka a skladateľská osobnosť. Jej nová pieseň Don´t Beat The Girl Out Of My Boy je o slobode v sebavyjadrení a je chytľavá a intenzívna. Nový album po piatich rokoch sa bude volať Hunte a z prvého singla to vyzerá, že sa na ňom bude venovať aj genderovým témam. Anna Calvi bude koncertovať na jeseň aj u nás.


Beth Orton & The Chemical Brothers – I Never Asked To Be Your Mountain

Beth Orton spievala Chemical Brothers na prvých dvoch albumoch a na štvrtom Come With Us. Teraz niekde v šuflíkoch objavili zabudnutú pieseň I Never Asked To Be Your Mountain, ktorá vznikla pred dvadsiatimi rokmi a pochádza z čias klasického albumu chemikov Dig Your Own Hole. Pieseň pôvodne zložil Tim Buckley, inšpiratívny spevák a skladateľ zo sedemdesiatych rokov a otec Jeffa Buckleyho.


Gorillaz – Humility

Po minuloročnom veľkolepom návrate s albumom Humanz ohlásili Gorillaz na záver tohto mesiaca nový album The Now Now. Damon Albarn pre zmenu odložil melanchóliu a apokalyptické vízie z predchádzajúceho albumu. The Now Now má byť pozitívny album a takmer bez hostí. Singel Humility je na pieseň leto. Na gitare si tu zahral veterán George Benson.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame