Nová hudba_FM: 22. týždeň

Nová hudba_FM: 22. týždeň

Johnny Marr – Hi Hello

Johnny Marr už dávno nie je iba bývalý gitarista kapely The Smiths. Skladateľská a spevácka dráha mu pristane už tridsať rokov. S gitarou sa nepredvádza tam kde netreba, skôr gitary jemne vrství na seba. Aktuálne si hrávame chytľavú a zapamätateľnú pieseň Hi Hello. Je to druhý singel z pripravovaného albumu Call the Comet.


LUMP – Late to the Flight

Do kategórie kapela, v ktorej spolu hrajú životní partneri, tu máme nový projekt Lump. Založili ho britská folkáčka Laura Marling a jej partner Mike Lindsay z kapely Tunng. Názov piesne Late to the Flight neznie príjemne, zato pieseň áno. Pripomenie Leonarda Cohena.


Lykke Li – utopia

Švédska speváčka a modelka Lykke Li o sebe dala naposledy vedieť projektom LIV. Už čoskoro jej vychádza štvrtý album So sad, so sexy. Pieseň Utopia je o materstve.


Anderson .Paak – Bubblin

Jedna z výrazných postáv amerického hiphopu je Anderson .Paak. Na scéne nie je dlho, ale za krátky čas sa stihol výrazne podieľať na albume Compton od Dr. Dre a vydal aj svoj sólový album Malibu, oba poznáte z nášho vysielania. Anderson .Paak sa teraz hlási s novinkou Bubblin.


Orbital – Tiny Foldable Cities

Britské duo Orbital na budúci rok oslavuje tridsiatku. Krátko po vystúpení na festivale Pohoda v roku 2012 sa Orbital rozišli kvôli osobným nezhodám. Po šiestich rokoch sa bratia Hartnolovci začali spolu znova rozprávať a aj robiť hudbu. Nový album Monsters Exit vyjde v septembri, zatiaľ nám ponúkajú singel Tiny Foldable Cities.


Mitski – Geyser

Mitski je svojrázna textárska a spevácka osobnosť. Ak ste si ju obľúbili, tak vás asi poteší info, že v lete jej vychádza už piaty album. Úvodná pieseň sa volá Geyser. Do krehkej spovede sa postupne pridávajú nástroje a vrcholí hlučným nástupom skreslených gitár. Pieseň pripomína gejzír nielen názvom, ale aj tým ako znie.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame