Nová hudba: 21. týždeň

Nová hudba: 21. týždeň

Beach House – Black Car

Beach House je dream-popové duo z amerického Baltimoru. V roku 2015 vydali Beach House až dva albumy. Tentoraz si nechali čas na poriadny nádych, aby sa ponorili ešte hlbšie do zvukov a nálad. Albumová sedmička sa určite umiestni v mnohých výročných rebríčkoch. Hrávame si z nej pieseň Black Car.


Dirty Projectors – Break-Thru

Hrávame aj Break-Thru od Dirty Projectors. Je to tanečný song, z ktorého sa tešíte, lebo sú tam veselé gitary, harmonika a príjemný vokál. Ale zároveň sú tam aj zvuky, ktoré vás vyrušujú. Nový album sa bude sa páčiť fanúšikom Vampire Weekend či Empress Of.


Florence + The Machine – Hunger

Florence + The Machine sú späť. Hunger je opäť monumentálna pieseň, je to úvodný singel z nového, už štvrtého albumu High As Hope. Album vychádza na konci júna a na zozname hostí sú Jamie xx, Kamasi Washington či Sampha.


Trevor Powers – Playwright

Trevor Powers opustil svoj spálňový indie rockový projekt Youth Lagoon a po dvoch rokoch prichádza s novinkou pod svojím menom. Prvý singel sa volá Playwright. Zdanlivo disharmonické gitary, perkusie a synťáky pripomenú Oneohtrix Point Never alebo Arcu. Alebo Joannu Newsom.


Jungle – Happy Man

Aj Jungle sa vracajú. Britskú kapelu poznáte z jej predchádzajúceho albumu, aj z nášho vysielania. Zo singla Happy Man, ktorý pochádza z chystanej albumovej dvojky, sa zdá, že sa nič nezmenilo a všetko je po starom. Ich groovy pop im stále funguje.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame