Nová hudba_FM: 20. týždeň

Nová hudba_FM: 20. týždeň

Simian Mobile Disco – Defender

Simian Mobile Disco je britské duo, ktoré je univerzálne a otvorené novým možnostiam zvuku. Defender je už tretí singel z albumu Murmurations, na ktorom Simian Mobile Disco úzko spolupracujú so speváckym zborom. Ten obstaráva sólový aj sprievodný spev. Ľudské hlasy sa na ich novinke miešajú so strojmi, až je ťažko rozlíšiť, kedy znie ktorý.


Queer Jane – A Minor Crisis

Queer Jane ostávajú verní inšpirácii zo šesťdesiatych rokov. Novinka A Minor Crisis vyšla štýlovo na limitovanom 7-palcovom vinyle v rámci Record Store Day. Na druhej strane je novinka od Sounds Like This. Vychádza na novom slovenskom vydavateľstve Bruuder records, ktoré bude vydávať iba vinyly.


Oneohtrix Point Never – Black Snow

Daniel Lopatin alias Oneohtrix Point Never je veľké meno na experimentálnej scéne. Čoskoro vydáva nový album Age Of a my si z neho hrávame úvodný singel Black Snow. Keď sa dobre započúvate, možno tu zachytíte spievať Anohni či zvukové postupy Jamesa Blakea. A možno aj nie, lebo hudba Oneohtrix Point Never je ako dnešný svet – nejasná, nepokojná, plná odkazov a temných vízií.


Jon Hopkins – Everything Connected

Jon Hopkins rastie s každým novým albumom. Štvorka Singularity bude v jeho kariére prelomová. Jon Hopkins je zvukový technik, ktorý hral s Brianom Enom a ktorý je doma v tanečnej hudbe aj v klasickej kompozícii. Na Immunity počuť čisto klavírne kúsky aj klubovú hudbu. Druhý singel Everything Connected je skladba určená pre veľkú aparatúru v nejakom tanečnom stane na festivale, ale aj do nášho vysielania.


Natalie Prass – Lost

Americká pesničkárka Natalie Prass neskladá len piesne o vzťahoch a rozchodoch. Na svojej albumovej dvojke bojuje za ženské práva. V našom vysielaní sa objavuje pieseň Lost, ktorej porozumie každý, kto má aktuálne zlomené srdce. Tých ostatných pohladí jemná zvuková produkcia.


HONNE – Me & You

A ešte jedna príjemná vec na tieto (takmer) letné dni. Britské duo Honne a ich electro-soul, ktorý dokáže zohriať aj v mrazivú noc. Tak sa aspoň volá ich album Warm On Cold Night. My si z neho hrávame singel Me & You.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame