Album týždňa: Confidence Man - Confident Music For Confident People

Album týždňa: Confidence Man - Confident Music For Confident People

„Ak uveríte v niečo dobré, často to na prvý pohľad nevyzerá dobre, no chutí to výborne. A presne to sme my. Miešajú sa v nás ingrediencie, ktoré vôbec nejdú dokopy, no nejako spolu fungujú.“ Takto definujú svoju hudbu aj svoj očakávaný debutový album Confident Music For Confident People. Austrálčania Confidence Man robia tanečný pop, na ktorý vás bude baviť sa aj pozerať. „Vo svete sa deje tak veľa zlého, že je fajn občas sa sústrediť aj na to pozitívne,“ uviedla k svojej tvorbe samotná kapela.

„Ľudia si často myslia, že presne vieme, čo robíme. No opak je pravdou. Väčšinou to ani len netušíme. Len skúšame a to, čo funguje, nakoniec použijeme,“ uviedli Confidence Man. Štvorica sa netají tým, že inšpiráciu nachádza najmä v tvorbe mien ako Fat Boy Slim, LCD Soundsystem či David Byrne. „Robíme hudbu, aká nám chýbala. Nenašli sme nič, čo by sme chceli počúvať vtedy, keď vyrazíme do mesta a ideme sa baviť,“ vysvetlila vznik kapely Janet Planet. Pre ňu ani jej kolegov, ktorí si hovoria Sugar Bones, Clarence McGuffie a Reggie Goodchild, však Confidence Man nie je prvým hudobným projektom. Ide o skúsených hudobníkov, ktorí sa doteraz realizovali hlavne v indie rockových kapelách.

Confidence Man už zaujali niekoľkými singlami a ako sami priznávajú, na debute sa snažili dať fanúšikom to, čo od nich čakali. Na albume však nájdete skladbu Out The Window, ktorá pestrosťou vytŕča a naznačuje, akým smerom by sa kapela chcela uberať v budúcnosti. „Náš debut je odrazom toho, kým momentálne sme. Je to portrét kapely Confidence Man,“ uviedla štvorica. Na tanečnú hudbu sa pozerajú očami kapely, ktorá má veľké skúsenosti s indie rockom, a výsledkom je podľa ich vlastných slov čudný pop.

Confidence Man sa neberú až tak vážne a netaja sa tým, že kapela vznikla počas žúrov v byte, kde členovia kapely spolu žili. Keď mali hotových prvých päť skladieb, rozhodli sa ich vydať a z Confidence Man sa stala senzácia. Na koncertoch pútali pozornosť kostýmami, ktoré im podľa vzoru Abby šila matka speváčky Janet Planet. Tak ako aj svoje skutočné mená ukrývajú za pseudonymy, tak aj debutový album Confident Music For Confident People postavili na príbehoch fiktívnych postáv. Pri Confidence Man nikdy neviete, čo je pravda a čo len výmysel po dobrej párty, aj v oficiálnej biografii si vraj poriadne vymýšľali.

Confidence Man fungujú hlavne na koncertoch a za krátky čas sa im podarilo stať sa vyhľadávanou a medzi fanúšikmi obľúbenou festivalovou kapelou. Zaujali už na festivaloch Glastonbury či Great Escape. O svojich schopnostiach nás v lete prídu presvedčiť aj na festival Pohoda. Vďaka svojmu netradičnému prístupu k tomu, ako písať popové skladby, vzbudzujú rozporuplné reakcie, ale členovia kapely si tým rozhodne hlavu nelámu. „Byť obyčajní, tak to nás nudí. Vždy sme chceli robiť niečo iné. Niečo, čo buď milujete, alebo nenávidíte. Ak to ľudí uráža, tak preto, lebo sa chcú nechať uraziť,“ uviedla kapela.


Pripravila: Nika_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame