Album týždňa: S. Carey - Hundred Acres

Album týždňa: S. Carey - Hundred Acres

Poznáte ho ako klávesistu a sprievodného vokalistku Bon Iver, no už od roku 2010 dokazuje, že má čo povedať aj sólovo. Sean Carey, ktorý si hovorí jednoducho S. Carey, je späť s novou sólovkou Hundred Acres. Tentokrát sa vykašľal na experimenty či zložité kompozície skladieb a stavil na jednoduché skladby, ktoré sú o živote obyčajného človeka. A hoci tento raz S. Carey stavil na jednoduchosť, napísal tie najsilnejšie skladby a znie vyzretejšie ako kedykoľvek predtým.

S. Carey debutoval albumom All We Grow v roku 2010, nasledovala nahrávka Range of Light z 2014. Netrvalo to dlho a S. Carey stihol nahrať ďalší album, a to je stále aktívny aj s kapelou Bon Iver. „Teraz mám konečne pocit, že som niekde zakotvil. Prvé dva albumy boli o hľadaní.“ Sean Carey je skúsený bubeník a tieto zručnosti zvykol využívať aj na vlastných nahrávkach. Aj to je na jeho tretej sólovke inak. Mladý hudobník sa rozhodol sústrediť skôr na texty ako na hudbu. „Stal sa zo mňa takmer až folkáč. Viac ako o hudbu mi ide o odkaz, ktorý chcem povedať,“ uviedol Sean.

S. Carey doteraz písal skladby na piane, to sa rozhodol vymeniť za gitaru. Aj vďaka tomu sa na novinke Hundred Acres priblížil k folku viac ako kedykoľvek predtým. Pokrok spravil aj ako spevák. „Keď si vypočujete prvé dva albumy a hneď potom tento tretí, tak to musíte počuť. Pomohli tomu koncerty a naozaj som na sebe tvrdo makal. Chcel som sa dostať na úroveň, aby som mohol robiť albumy, kde bude vokál na prvom mieste,“ prezradil Sean Carey. Stavil na zásadu, že v jednoduchosti je krása.

Hoci ide o sólový album, ani v prípade tretej štúdiovky S. Carey nebol v štúdiu sám a opäť stavil na osvedčenú dvojicu spolupracovníkov – Zach Hanson and Chris Messina. Na albume Hundred Acres pracoval vo Wisconsine a čo sa vokálov týka, tak mal aj posilu. Na niekoľkých skladbách hosťuje mladý objav Gordi. Na albume hosťujú aj Rob Moose z yMusic, ale aj multiinštrumentalista Casey Faubert, známy vďaka spolupráci so Sufjanom Stevensom, ku ktorému Seana Careyho často prirovnávajú.

Od vydania debutu All We Grow už ubehlo osem rokov a S. Carey sám priznáva, že dnes je z neho celkom iný človek. Je ženatý, má deti a žije hlavne rodinným životom – a to sa, pochopiteľne, odráža aj v jeho hudbe. „Pamätám si to obrovské vzrušenie, keď som robil prvý album. Niečo podobné to bolo aj tentokrát, no už veci prežívam inak. Žijem menej komplikovane, už veci až tak neprežívam a presne o tom sú aj moje skladby,“ uviedol S. Carey. Sean Carey tvrdí, že sa roky hľadal a konečne sa našiel, a to aj ako hudobník. A my uznávame, že v podobe, v akej sa predstavil na albume Hundred Acres, mu to pristane najviac.


Pripravila: Nika_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame