Nová hudba_FM: 6. týždeň

Nová hudba_FM: 6. týždeň

Franz Ferdinand Feel The Love Go

Franz Ferdinand vydávajú v týchto dňoch albumovú päťku Always Ascending. Korunní princovia škótskeho indie sa pri hľadaní nového zvuku možno nechali inšpirovať Charlotte Gainsbourg, ktorej nový album produkoval SebastiAn. Franz Ferdinand si zavolali do štúdia jednu polovicu dua Cassius. Záverečné klavírno-saxofónové sólo piesne Feel The Love Go tak pripomenie zlaté časy francúzskeho indie disca.


Superorganism Something For Your M.I.N.D.

Nováčikovia Superorganism sa hlásia o slovo! Something For Your M.I.N.D. je postavená na chytľavom sampli z rovnomennej rejvovačky od Speedyho J z hlbokých deväťdesiatych rokov. Superorganism však vytvorili verziu, ktorá je ako stvorená na lenivé nedeľné popoludnie.


Collegium Musicum Hommage (96 Tape Refix)

Na Collegium Musicum si netrúfne hocikto. Ak už niekto, tak jedine ďalší klasik. Dalo alias Loktibrada oprášil starú pásku s jeho remixom z deväťdesiatych rokov a takto zduboval art-rockový hymnus Hommage a Johan Sebastian Bach, pôvodne z roku 1970.

MGMT – Hand It Over

Už to bude desať rokov, čo MGMT posadli indie mládež. Kapela zatiaľ dospela a aj vďaka spolupráci s hudobnými producentami ako Sonic Boom sa posunula k súčasnému psychedelickému zvuku. Jej štvrtý albumu Little Dark Age vychádza tento týždeň a singlová trojka Hand It Over pripomenie Ariela Pinka.


Yaeji Raingurl

Yaeji je mladá Kórejka, usadená v Brooklyne. Má image ázijskej študentky, ktorá chce vyskúšať všetko, čo ponúka západný svet. Čerpá z tanečnej hudby deväťdesiatych rokov, z čias, keď ešte nebola na svete. Ak je pre vás takýto zvuk nový, vyskúšajte jej EP2.


Mura Masa Blu

Mura Masa, tip od kolegov zo Selectoru. Mladý britský producent má rád r´n´b a v jeho skladbách už hosťovali Asap Rocky aj Charlie XCX. Do piesne Blu si zavolal samotného Damona Albarna, ktorý si od neho dokonca nechal upraviť hlas autotunom.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame