Nová hudba_FM: 50. týždeň

Nová hudba_FM: 50. týždeň

Trilo – End Game VIP (ft. Stapleton)

Ďalší úspech slovenského drum´n´bassu v zahraničí. Domáci producent Trilo si na svoju novinku End Game pozval Stapleton MC. Ich spoločný track vyšiel na poslednej kompilácii londýnskeho vydavateľstva Renegade Hardware. Áno, poslednej, lebo toto vydavateľstvo ukončilo po 22 rokoch svoju činnosť. Track End Game u nás voláme pracovne Ananás.


Franz Ferdinand – Always Ascending

Ak vám chýbal v našom playliste Alex Kapranos a jeho partia, tak máme dobré správy. Franz Ferdinand sa vracajú so singlom Always Ascending. Začiatkom budúceho roka im vychádza piaty štúdiový album. Produkoval ho Phillipe Zdar alias Cassius, ktorý na prelome tisícročí spolu s Daft Punk preslávili francúzsky house. Po Arcade Fire či Foo Fighters sú Franz Ferdinand ďalšia kapela, ktorá tento rok stavila na disco zvuk.


Fever Ray – To the Moon and Back

Karin Dreier Anderson a jej projekt Fever Ray je späť po ôsmich rokoch. To the Moon and Back je výstredná rovnako ako jej autorka. V tomto prípade si treba pozrieť aj videoklip, obal singla a prípadne sa vybrať na koncert v rámci turné, ktoré štartuje začiatkom budúceho roka. Vychádza na novom albume Plunge.


Wiley – Call The Shots Ft Jme

Wiley sa pasuje za krstného otca londýnskeho grimu. Tento žáner neustále mutuje a generuje nové zvuky, takže sa ho oplatí sledovať. Tie najmodernejšie veci treba hľadať v podzemí a miestnych pirátskych rádiách. Ale aj to, čo vypláva na povrch, stojí za to. Ako Call the Shots, na ktorej rapuje aj ďalší grimový veterán JME.


Ride – Pulsar

Ride je kapela, ktorá pomáhala definovať koncom osemdesiatych rokov žáner shoegaze. Nedávno sa vrátila spolu s oživeným záujmom o tento žáner a kapelami ako Slowdive alebo My Bloody Valentine. Pieseň Pulsar dokazuje, že má čo povedať aj po 21 rokoch. Gitary sú stále príznačné pre Ride, aj keď ich charakteristický zvuk bol posunutý niekam ďalej. Môže za to šikovný producent Erol Alkan.


Young Fathers – Lord

Young Fathers ani tento rok neoddychovali: Pieseň God Only Knows sa objavila na soundtracku k filmu Trainspotting 2. V jeho závere vydávajú novú, gospelom inšpirovanú pieseň Lord. Budúci rok to vyzerá na nový album. Hallelujah.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame