Nová hudba_FM: 38. týždeň

Nová hudba_FM: 38. týždeň

LCD Soundsystem - Tonite

LCD Soundsystem na novinke Tonite vsadili na zvuk starých synťákov, a vyhrali. Štvrtý album American Dream je pop pre dospelých a James Murphy hovorí, že je ich najlepší. Ak je pravda, že je to ich posledný album, tak odchádzajú so cťou.


Ducktails – Light a Candle

Ducktales sa vezú na vlne kaleidoskopického sedemdesiatkového popu, a la Tame Impala alebo Mac De Marco. Pieseň Light a candle pripomína monochromatický farebný filter, je milo naivná a zažiari aj v upršanej jeseni.


Ariel Pink - Feels Like Heaven

Ariel Pink je známy provokatér a trol, ale vo Feels like Heaven si z nás žarty nerobí. Je to love song, ktorý svojou zvukovou paletou pripomína najlepšie časy The Smiths.


Bulp - Koto

Z Bulpovho debutu Yrsa si hrávame ďalšiu vec, tentoraz inštrumentálnu bonobovku Koto. Tá evokuje Japonsko nielen názvom, ale aj zvukom japonskej harfy, ktorý zaujme hneď na prvé počutie.


Queens of the stone age – The Devil has landed

V roku 2017 sa rockeri spájajú s popovými producentami. Bird and the Bee produkujú Foo Fighters a Josh Homme zveril nový album QOTSA do rúk Markovi Ronsonovi. A dobre urobil! Hrávame si úvodný singel The Evil Has Landed.


Deerhoof - Come Down Here and Say That (ft. Lætitia Sadier)

Avantgardní rockeri zo San Francisca Deerhof sa stretli v štúdiu s Lætitiou Sadier zo Stereolab. Výsledkom je netypická, netuctová a pozoruhodná popová pieseň. Na Come Down Here and Say That sa stretá space pop a disco a iní by z takého materiálu spravili aj dve piesne.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame