Nová hudba_FM: 30. týždeň

Nová hudba_FM: 30. týždeň

Underworld – If Rah

Keď sa zdá, že sa Underworld míňajú batérie, tak siahnu do hudobnej histórie. Do ravu, ktorý nikdy nerobili, a vracajú sa ku gitarám, na ktoré hrali naposledy v kapele Freur. Ďalší singel a na novom albume Barbra Barbra sa volá Rah. A Rah je slangové pomenovanie mladého snoba.


Skepta – Man

Grime prenikol z klubového podzemia južného Londýna do verejného života vo Veľkej Británii. Znie zo všadiaľ – z obchodov aj z reklám. Stále však žije hlavne na ulici, a nedá sa skrotiť. Jedným z jeho hlavných hlasov je Skepta.


DJ Shadow – Nobody Speak

DJ Shadow na albumovej novinke Mountain will fall ostáva pri tom, čo mu vždy išlo najlepšie. Mohli ste sa o tom presvedčiť na jeho tohoročnom vystúpení na trenčianskom letisku. Na Nobody speak si prizval hiphopovú senzáciu roku 2014, Run the Jewels.


High Contrast – Remind Me

High Contrast to opäť spravil najlepšie, ako to vedel. Remind me je letný hit, ktorý sa hráva v kluboch, na festivaloch, a aj v našom vysielaní.


James Blake – Radio Silence

Na koncerte Jamesa Blaka sme mohli počuť, že dobrá hudba nemusí byť komplikovaná, že stačí len pár nástrojov, nápad a v tomto prípade hlavne atmosféra. Tretí album Jamesa Blaka sa volá The Colour in Anything a my si z neho hrávame túto pieseň: Radio Silence


Moderat – Running

Nemecká superskupina Moderat vydala tento rok albumovú trojku. Či už behávate v Mohawskej púšti, alebo v miestnom parku, pieseň Running vás zrýchli a zaručene schladí. Jej beat má veľký potenciál, ktorý je ďalej rozvíjaný v remixoch.

 

Pripravil: Faun

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame