Nová hudba_FM: 17. týždeň

Nová hudba_FM: 17. týždeň

Analogrunner – Harp Poem ft. Possimiste

Analogrunner je milo naivný dievčenský pop, za ktorým sa skrýva domáci producent, ktorý si kedysi hovoril Blue M. V piesni Harp Poem dominuje okrem harfy aj vokál estónskej speváčky Possimiste. Analog Runner je jeden z ostatných objavov vydavateľstve Deadred.

Cristina Quesada – Just like Honey

Cristina Quesada je mladučká Španielka. V piesni Just like honey nám ťahá medové motúzy pod fúzy. Ak vám je pieseň povedomá, tak vedzte, že ju zložili Jesus and the Mary Chain už v roku 1985. Podarený cover.


Giorgio Tuma & Laetitia Sadier  - Maude Hope

Taliansky skladateľ Giorgio Tuma robí hudbu, ktorá nemá ambície pretekať sa s hudobnými trendami. Našťastie v tom nie je sám. Stretol spriaznenú dušu, speváčku Laetitiu Sadier z kapely Stereolab a nahrali spolu pieseň Maude Hope.   
Ak vás Giorgio Tuma oslovil, nedávno sme mali jeho This Life Denied Me Your Love ako Album týždňa. Viac na našom webe.


Moderat – Reminder

Superskupina Moderat vydala tretí album. Nájdeme na ňom tanečnú hudbu, ktorá však neoslavuje hedonizmus, ako je to obvyklé u iných. Hudba Moderat mieri viac do vnútra. Stretáva sa tu energia Moderat, a Apparatova zvuková introspekcia. Tak ako v piesni Reminder.


Teleman – Düsseldorf

Hudba Teleman je hravá a bezstarostná, a nie je to iba vokálom speváka z Belle and Sebastian. Spomínate si na pieseň Skeleton Dance spred dvoch rokov? V podobnom duchu sa nesie aj Düsseldorf, z albumovej novinky Brilliant Sanity.


Pet Shop Boys - The Pop Kids

Pet Shop Boys v novej piesni, príznačne pomenovanej Pop Kids spomínajú na deväťdesiate roky. Pritom dôkladne zakonzervovali svoj zvuk z obdobia ich najväčšej slávy. A viete, že od vydania albumu Please uplynulo už 30 rokov?

 

Pripravil: Faun

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame