Rádio_FM prináša tričká s hlavami moderátorov

Rádio_FM prináša tričká s hlavami moderátorov

Podáva ich v Kompote

Viete si predstaviť hlavy v kompóte, alebo tváre na tričkách? Rádio_FM prichádza opäť s originálnou sériou limitovaných dizajnérskych tričiek. Tentokrát  vznikli v spolupráci s e-shopom Kompot.sk tričká s tvárami obľúbených moderátorov Rádia_FM, na ktorých sú hlavy dvoch ľudí spojené tak, aby vytvárali jednu spoločnú tvár. Takto vznikli nové bytosti napríklad  z moderátorskej dvojice Martin Staňo a Dominika Jašková (Ráno na eFeMku), alebo z dvojice Marián Mitaš (pozn. red.: v éteri známy ako Mizzi) a Lucia Haverlik.

Spojené hlavy na tričkách odkazujú na prepojenosť moderátorských dvojičiek vo vysielaní v ich spoločnom programe, ale aj na ich priateľstvo a spoločné nielen vizuálne znaky. Motív tiež nadväzuje na predošlú jesennú kampaň z roka 2013, kedy sa v televízii objavil spot k novým večerným diskusným reláciám.

dvojica-Mizzi-a-Lucia

Dizajn vznikol z fotografií moderátorov. „Pri zliepaní dvoch tvári dokopy, sme sa rozhodli odlíšiť tvár aj farebne a ten prienik zdôrazniť práve farebnosťou. Keď sme výsledok videli, pobavili sme sa, že to vyzerá mierne monštrózne, ale stále to má nadhľad.  Zdalo sa nám, že je to veľmi dobré riešenie,“ povedal o tričkách autor nápadu, spoluzakladateľ a spolumajiteľ Kompot.sk Peter Hajdin. Tričká nesú hlavy moderátorov Rána na eFeMku, popoludňajšieho vysielania :Popo_FM, nočného programu Scéna_FM, Headbanger_FM a piatkovej show Baláž a Hubinák.

„Tváre, ktoré vznikli, nie sú úplne symetrické, pretože sú tvorené z hláv dvoch odlišných ľudí. Podvedome však ľudia vnímajú na tvári práve asymetriu. Vďaka nej si človeka vizuálne zapamätáme. Absolútne symetrická tvár je nepríťažlivá,“ konštatoval Hajdin.  „Tá miera asymetrie je odlišná pri rôznych kombináciách. Napríklad pri Balážovi a Hubinákovi vznikol taký francúzsky fešák – boxer,“ dodal Hajdin s tým, že práve to robí tričká zaujímavými a osobitými.

Peter Hajdin zdôraznil, že sa snažili vyhnúť estetizovaniu fotografií.  „Tváre sme vnímali ako objekt  a nepokúšali sme sa vyrobiť portrét. Nasvietení boli všetci moderátori úplne rovnako. Nesnažili sme sa lichotiť individuálnym črtám ľudí, takže vznikli objektívne fotografie,“ poznamenal Hajdin.  

Estetizácia vznikala podľa jeho slov až v druhom kroku pri kombinovaní tvárí. „Najviac sme sa museli pohrať s ľuďmi, ktorí  majú rôzne účesy. Napríklad Rudi Rus s Pištom Vandalom sa ťažko kombinovali. Pišta má výraznú bradu a Rudi je do hladka oholený, takže tam vznikali zaujímavé momenty,“ vyjadril sa Hajdin a zároveň dodal: „Rezignovali sme na to, aby oči boli  rovnakej výške, ale snažili sme sa udržať rovnakú líniu nosa a úst, aby tvár pôsobila uveriteľne.“

Motív dizajnu vytvoril tím z Kompot.sk. Grafický dizajn a fotografie pripravil Peter Simoník (Kompot.sk), nápad so spojenými  tvárami priniesol Peter Hajdin (Kompot.sk) v spolupráci s Marošom Hečkom (Rádio_FM). Z každého motívu bolo vyrobených 80 kusov. Záujemcovia si ich môžu zakúpiť v e-shope Kompot.sk, alebo na Vianočných trhoch pod Pyramídou.

Najbližšie pripravuje tím z Kompot.sk v spolupráci s Rádiom_FM tričká s tvárami moderátorov večerných diskusných relácií.

FB-profilovy-Rano-na-eFeMku

Galéria

FB-profilovy-Balaz-Hubinak-FM FB-profilovy-Headbanger-FM FB-profilovy-Popo-FM FB-profilovy-Rano-na-eFeMku FB-profilovy-Scena-FM
Regina Annušová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame