Kristen Roupenian: Vieš, že to chceš

Kristen Roupenian: Vieš, že to chceš

Aňa Ostrihoňová v Ráne na eFeMku hovorila o pútavej zbierke poviedok, v ktorých autorka skúma komplikované vzťahy medzi pohlaviami.

Debutová zbierka poviedok s názvom Vieš, že to chceš americkej spisovateľky Kristen Roupenian vyvolala kontroverzné reakcie. Keď poviedka Milovník mačiek vyšla v časopise, stal sa z nej okamžite internetový hit a čitatelia veľakrát zabudli na to, že ide o fikciu, a nie skutočný príbeh.

Kristen Roupenian sa totiž vo svojej zbierke poviedok väčšinu času zabáva tým, že vymieňa úlohy mužov a žien, otáča zaužívané stereotypy z rozprávok či hororových príbehov, ktoré korení dávkou súčasného jazyka a moderných technológií. Prirodzene, že u niektorých čitateľov a čitateliek vzbudzuje paradoxné reakcie, ktoré sú však často humorné.

Takže, ak vám neprekážajú poviedky, ak sa chcete pobaviť, pozrieť sa na svet z iného uhla pohľadu, skúsiť si na chvíľu, ako sa v niektorých situáciách cítia osoby opačného pohlavia, určite siahnite po zbierke Vieš, že to chceš od Kristen Roupenian.

kristen-roupenian_vies-ze-to-chces.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame