Frank Tallis: Nevyliečiteľný romantik

Frank Tallis: Nevyliečiteľný romantik

S akými prípadmi súvisiacimi s láskou sa môže psychoterapeut stretávať? Odpoveď nájdete v knižnom tipe Ane Ostrihoňovej.

Frank Tallis je u nás známy ako autor detektívnych románov z Viedne na začiatku 20. storočia, ale civilným povolaním je psychoterapeut a vo svojej novej knihe s názvom Nevyliečiteľný romantik sa venuje práve prípadom zo svojej terapeutickej praxe.

Keďže dnes už možno označiť akékoľvek správanie za diagnózu, Tallis sa rozhodol venovať prípadom súvisiacim s láskou.

A tak sa stretávame s ľuďmi trpiacimi bludmi a utkvelými predstavami o tom, že objekt ich túžby ich miluje, hoci len sotva registruje ich existenciu. S dvojicami, ktoré možno navonok pôsobia úspešne, ale jedného z nich zožiera patologická žiarlivosť, pre ktorú je nakoniec ochotný pochovať fungujúci vzťah. A, samozrejme, s nevyliečiteľným romantikom, ktorý čaká celé roky na svoju bývalú priateľku.

Napriek tomu, že rozprávanie Franka Tallisa je vtipné a dopĺňa ho množstvo informácií z dejín psychológie, je miestami aj desivé, najmä keď si samých seba predstavíme v podobných - niekedy absolútne bežných situáciách.

frank-tallis-nevyliecitelny-romantik-648x1024.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní  tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame