Ian Goldin a Chris Kutarna: Epocha objavov

Ian Goldin a Chris Kutarna: Epocha objavov

Ako rozumieť rizikám a výdobytkom našej novej renesancie? Odpoveď nájdete v knižnom tipe Ane Ostrihoňovej na tento týždeň.

Spoluautori knižky Epocha objavov definujú súčasnosť ako renesanciu - ojedinelý moment, v ktorom prekvitá ľudský duch a jeho vynálezy sľubujú, že nám zmenia život na nepoznanie.

Naša doba zjavne nie je taká jedinečná, ako si myslíme - ľudia v minulosti čelili zmenám, problémom a komplexnosti, ktorú zažívame každé ráno aj my. Autori v tejto knihe spájajú históriu, geografiu, politológiu, ekonómiu, vedu a umenie, aby dokázali, že ľudstvo stojí na podobnej križovatke ako Európa v čase renesancie.

V knihe je množstvo faktov, štatistík a anekdot, ktoré pomáhajú čitateľom lepšie pochopiť historickú kontinuitu a priestor, v akom vznikajú originálne myšlienky a vynálezy. Istým spôsobom tak zmierňujú strach zo zmeny, ktorým trpeli aj ľudia v minulosti.

Epocha ponúka množstvo myšlienok, nad ktorými stojí za to uvažovať a hoci je nabitá informáciami je napísaná veľmi prístupným štýlom.

ian_goldin_chris_kutarna_epocha_objavov.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame