Chloe Benjamin: Nesmrteľní

Chloe Benjamin: Nesmrteľní

Druhý román americkej autorky Chloe Benjamin môžeme čítať ako rodinnú ságu ťahajúcu sa cez polstoročie amerických dejín alebo ako príbeh o rozpade rodiny a medziľudských vzťahov.

V prológu sa zoznámime so štyrmi súrodencami Goldovcami, žijúcimi v New Yorku, ktorí sa vyberú k veštici, preslávenej tým, že vie človeku povedať, kedy zomrie.

A táto záhadná žena to deťom - každému zvlášť - aj povie. Jediná, ktorá nám svoj dátum prezradí je najstaršia Varja, ale aj to len preto, že umrieť má v roku 2044, čo sa z perspektívy roku 1969 naozaj javí ako nesmrteľné nekonečno.

O pár rokov neskôr sa cesty štyroch súrodencov rozdelia. Simon s Klarou odchádzajú do San Francisca, kde doznieva éra hippies. Daniel a Varja študujú a venujú sa medicíne a prírodným vedám.

Keď sa však dátum z veštby blíži, prichádzajú pochybnosti - mala tá žena pravdu? Dokáže sa proroctvo naplniť len tým, že mu veríme? Každý ďalší zo súrodencov sa prehupne do neskoršieho životného obdobia, ale ani vek, ani skúsenosti, jeho či ju nedokážu obrániť pred tým, aby na svoju pominuteľnosť nemyslel.

nesmrtelni-chloe-benjamin1.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame