Juli Zeh: Prázdne srdcia

Juli Zeh: Prázdne srdcia

Najnovší román nemeckej spisovateľky Juli Zeh sa odohráva v Nemecku vo veľmi blízkej budúcnosti. V knihe s názvom Prázdne srdcia sa na pozadí spoločnosti, ktorá sa z pretlaku informácií, názorov a káuz prestala zaujímať o politiku a spoločenské dianie, odohráva politický triler.

Ústrednou postavou je Britta, ktorá sa situácii prispôsobila a dokázala z nej aj vyťažiť. S kolegom Babakom si založili malú firmu s názvom Most a zbohatli. Nikto však presne nevie, čo sa v malých kancelárskych priestoroch Mostu, tváriaceho sa ako psychoterapeutická ambulancia, deje.

A tak je to asi lepšie - Brittina rodinka a známi by boli asi nemilo prekvapení, keby zistili, že Most v skutočnosti obchoduje so smrťou. Práve v tomto je Juli Zeh ako autorka geniálna, pretože dokáže opísať nielen spoločnosť, ale aj ľudské rozhodovanie v celej jeho komplikovanosti.

Prázdne srdcia sú desivým románom o generácii, ktorá prišla nielen o ilúzie, ale aj akékoľvek presvedčenie, emócie a životné ciele.

juli_zeh_prazdne_srdcia.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame