Maeve Brennan: Príbehy z New Yorku - Rozvláčna dáma

Maeve Brennan: Príbehy z New Yorku - Rozvláčna dáma

Pôsobila ako novinárka v americkom týždenníku New Yorker a v tejto knihe sú zozbierané stĺpčeky, ktoré písala do rubriky “O čom sa hovorí”, ktorá je vždy na začiatku tohto časopisu.

Vďaka týmto momentkám sa máme možnosť vrátiť do New Yorku šesťdesiatych rokov a spoznať bizarné postavičky, príjemné reštaurácie, antikvariáty či len vdýchnuť atmosféru ulíc a avenue.

Maeve Brennan samú seba označovala za “ubytovanú cestovateľku”, na New York sa díva očami návštevníčky, ktorá podľahla jeho čaru a mesto ju fascinuje, hoci nie je tajomné ako Rím či Paríž.

Maeve Brennan bola Írka so svojským zmyslom pre humor a pre New Yorker písala recenzie, stĺpčeky a poviedky. Momentky, ktoré publikovala pod pseudonymom Rozvláčna dáma, zachytávajú trochu iné šesťdesiate roky, ako si ich pamätáme z filmov alebo z literatúry. Žije v nich najmä New York, ktorý obsiahne všetko a neustále sa mení či už vplyvom rôznych odtieňov svetla alebo staviteľov.

brenna.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame